Türk bayrağı, Kobani halkının güvencesiyle dalgalanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk bayrağı, Kobani halkının güvencesiyle dalgalanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şah Fırat Operasyonu’yla ilgili, “Düne kadar düşsün diye uğraştıkları Kobani’ye bu operasyon için mecbur kaldılar. Türkiye bayrağı bugün Kobani halkının güvencesiyle orada dalgalanıyor. IŞİD karşısında o bayrağı güvenceye alamadınız” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, şunları söyledi:

SAHTE ZAFER

Süleyman Şah Türbesi’ni taşıma operasyonu da, AKP’nin sahte zaferlerinden biri. Hükümetin açıklamalarına bakarsanız, ‘Rambovari’ bir operasyon düzenlenmiş. İşin gerçeğine bakarsanız hiç de öyle anlatıldığı gibi muzaffer bir operasyon değil bu. Bir yenilginin üstünün örtülmesidir bu. Karakolu yıktılar, enkazın altında Suriye politikaları kaldı. Suriye politikası zaten daha önce Kobani zaferinin altında kalmıştı.

BAŞKANLIK SEVDASI

AKP hükümeti bugün ülkeyi daha fazla karanlığa sürüklemeye çalışıyor. Peki ne için? Saray’dakinin Başkanlık sevdası için! Saray’daki sipariş veriyor arka arkaya. Önce 400 milletvekili siparişi verdi. En son da bu saldırı paketinin siparişini verdi. Bunların hepsi Saray’dakinin krallık ilan etmesinin dayanaklarıdır. Biz bugün bu yasaya karşı direnerek tarih yazacağız. Yasa dediğin ne ki bugün yazılır yarın bozulur. Ama tarih kalıcıdır.

Haberin Devamı

SARAY’I NEREYE TAŞIYACAKSINIZ?

AKP hükümeti bu yasayla aslında kendi belasını hazırlıyor. Farkında değil ama olacak. Bu yasayı çıkardıktan sonra Saray’ın yerini değiştirmeniz kolay olmayacaktır. Saray’ı nereye taşıyacaksınız?Çok büyük bir tarihsel suça imza atıyorsunuz. Saray’daki hepinizi taşeron olarak kullanıyor. Önce bu saldırı paketi çıkacak, sonra vekillere kıyak emeklilik yasası çıkacak. Rüşvetle, tehditle el kaldırıyorsunuz. 2015 seçimine kadar el kaldırıp indireceksiniz, size biçilen rol bu. Çoğunuz bu Meclis çatısı altında yer bile bulamayacaksınız. Bir kadının çantasından kazayla biber gazı mı çıktı; ona verilecek ceza, tacizciye, tecavüzcüye verilecek cezadan daha fazla olacak. Böyle bir rezillikle karşı karşıya Türkiye. Savaş paketidir bu, halka meydan okuma paketidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!