Anadolu yakasında beyaz örtü hakim

Güncelleme Tarihi:

Anadolu yakasında beyaz örtü hakim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 16:58

İSTANBUL’da geçtiğimiz Salı gününden itibaren etkili olan ve 28 yılın en fazla kar kalınlıklarının ölçülmesine neden olan yağışın soğuk hava dalgasının etkisini kaybetmesinin ardından karlar erimeye başladı. Havadan yapılan çekimlerde İstanbul Boğazı’nda neredeyse sadece parkların içinde kar kümeleri görülürken, Çekmeköy ilçesi halen beyaz örtünün altında.

Haberin Devamı

Hayatı olumuz etkileyen okulların tatil edilmesine neden olan yoğun kar yağışı İstanbul’u terk etti. Geriye ise beyaz örtü içindeki İstanbul manzaraları kaldı. Hava sıcaklığının 7 dereceye çıkmasının ardından pek çok yerde 75 cm’ye kadar yükselen kar kalınlıkları da hızla erimeye başladı. Avrupa yakasında pek çok bölgede çatıdaki karlar erirken, yağışın daha etkili olduğu Anadolu yakasında bazı semtlerde halen kar örtüsü duruyor.

ANADOLU YAKASINDA BEYAZ ÖRTÜ HAKİM

Havadan yaptığımız çekimlerde İstanbul boğazında erimenin daha hızlı olduğu, parklar dışında yerde pek kar örtüsü kalmadığı görüldü. Anadolu yakasında ise Özellikle Ataşehir, Çekmeköy, Kartal ve Pendik bölgelerinde kar örtüsünün halen durduğu görüldü.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ILIK VE YAĞIŞLI

Haberin Devamı

Meteoroloji kaynakları Pazar günüden itibaren hava sıcaklıklarının 10-11 dereceye çıkmasının ardından kar erimesinin daha hızlanacağını belirtti. İstanbul’un önümüzdeki hafta daha ılık ve yağışlı bir hafta geçireceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!