Erdoğan: Ankebut yapıdan söz ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Ankebut yapıdan söz ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 11:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valiliği'nce düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap ederken Gülen cemaatini kast ederek 'ankebut yapı' kelimelerini kullandı. Salonda bir sessizlik oldu, çünkü pek bir kullanılan bir kelime değil... Ankebut, Kuran'da yer alan bir sure. Ankebut da örümcek ağı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Biz bu yapıyla (paralel yapı) mücadele etmeye başladığımızda kimileri bize şunu söyledi: 'Gayretullah'a dokunmaktan' bahsediyorlardı bize. Asıl Müslümanlara zulmedenlere ram olanların, onlarla al takke ver külah ilişkiye girenlerin yanında yer almak, buna müsamaha göstermek Gayretullah'a dokunur. Burada eksikten, kusurdan, hatadan, basit zaaflardan, masum ısrardan bahs etmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kast edenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Peki Kuran'da bir sure olan ve anlamı da pek bilinmeyen 'ankebut' kelimesi ne demek?

Ankebût sûresinde putlara ve diğer güçsüz varlıklara tapanların hâlleri, onların dünyâlık elde etmek için kurdukları tuzak ve gayretleri, ankebût denilen örümceklerin pek zayıf olan ağına benzetildiğinden, Ankebût kelimesi, bu sûreye isim olmuş.

Haberin Devamı

Sûrede, inananların Allah yolunda bâzı sıkıntılara uğrayacaklarına, bunun, kendileri için dünyâ ve âhirete âit faydalara vesile olacağına işaret ediliyor, bazı peygamberlerin kıssaları anlatılarak, onların Allah yolundaki fedakarlıkları ve neticede muvaffak olduklarından bahsediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!