Abdullah Gül'den İç Güvenlik Paketi açıklaması: Bazı düzeltmeleri yapmalarını tavsiye ederim

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gülden İç Güvenlik Paketi açıklaması: Bazı düzeltmeleri yapmalarını tavsiye ederim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:39

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İç Güvenlik Paketi’yle ilgili soruya, “Bunu bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi. Cuma namazını İstanbul Tophane’de bulunan Kılıç Ali Paşa Camisi'nde kılan Gül, çıkışta ise gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Haberin Devamı

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Soğukkanlılıkla bakmak lazım. Güvenlikçi konular konjonktürel olmaması lazım. Özellikle polise verilen aşırı yetkiler, yakın dönemde polisin yetkilerini özellikle dinlemeyle ilgili nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken şimdi bu konularda daha dikkatli olmak gerekir. O bakımdan ümit ederim ki arkadaşlarım bütün bunları tekrar bir gözden geçirirler ve bazı düzeltmeleri yaparlar diye tavsiye ederim doğrusu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık? Bu çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Eğer bir başkanlık sistemi olacaksa Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık, seçik bir şekilde yazıldığı ve her şeyin çok iyi şekilde tarif edildiği gelişmiş demokrasilerdeki hukukun üstünlüğüne dayalı bir şekilde olursa şüphesiz ki o da demokratik bir sistemdir.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI

Herkes biliyor ki ben AK Parti’nin kurucusuyum. Kurucusundan da öte, kuruluş sürecini, o zamanki yenilikçi hareketle birlikte, herkes hatırlar, sonra da partinin bütün Türkiye'deki reformcu çalışmalarını, Türkiye'deki yapısal değişiklikleri hep beraber yaptık. İçeride, dışarıda büyük başarılar hep elde ettik. Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde partiler üstü durmaya gayret ettim. Cumhurbaşkanlığı bitince de nihayet partime döndüğümü söyledim. Bu şu anlama geliyor: Tabii ki de arkadaşlarımın başarısının, arkadaşlarımın her bakımdan Türkiye'ye daha çok başarılı hizmetler yapmalarını hep destekleme anlamındadır.

HAKAN FİDAN’IN ADAYLIĞI

Ankara'daki arkadaşlarımın bileceği iş. Onlara kalmış.

TARABYA’DA HUBER KÖŞKÜ’NDE OTURMASI

Ben siyasi hayatım, devlet hayatımda da açıkçası kendi evimde hiç oturamadım. Buna hiç fırsat olmadı. Ama nihayet gün geldi, kendi evimizde oturma fırsatımız çıktı. Ama bunun eksikliğini her zaman hissettim. Hazırlığımızı yaparken bazı elde olmayan gecikmeler oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da teklifi üzerine doğrusu burada kaldım. Ama bütün masrafları, her şeyi kendimin karşıladığını da herkes biliyor. Bu konularda titizim ben. Taşınıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!