Buyurun idam cezasını hazırlayın

Güncelleme Tarihi:

Buyurun idam cezasını hazırlayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 02:14

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından iktidarın idam cezasını gündeme getirmesini eleştirdi, “Psikolojik ve sosyolojik açmazların tahlili yapılmadan idam getirilse de şiddet durmayacaktır.

Haberin Devamı

AKP toplumsal tepkiyi eritmek için idam tartışmalarının önünü açmaktadır. Hadi buyurun, idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

İDAMLA DA DURMAZ

Şiddetin sebepleri gün yüzüne çıkarılıp tedavi edilmedikçe acıklı hadiseler vicdanları kanatmaya devam edecektir. Şiddeti doğuran sosyal ve siyasal iklimin analizi isabetle yapılmadan yasa çıkarılsa da anlamı olmayacak, idam cezası getirilse de şiddet durmayacaktır. Dökülen kadın kanı, medeni toplum iddialarını hepten çürütmektedir. AKP toplumsal tepkiyi eritmek, yükselen itirazları emmek için idam tartışmalarının önünü açmaktadır. Burada çok ciddi bir samimiyet noksanlığı vardır. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, o zaman AKP’nin elini tutan da yoktur. İktidarın karanlıktan el sallaması bize göre amaç ve niyetini gizleyemeye yetmeyecektir. Hadi buyurun, idam cezasıyla ilgili düzenlemeyi hemen hazırlayın, ne kadar dürüst ve sözünüzün eri olduğunuzu görelim. Eğer suçu imal eden ana kaynak kurutulmazsa, istediğiniz kadar darağacı kurun bu vakalardan kurtulma şansınız olmayacaktır. Bir yanda kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapıp eşitliği yok saymak, diğer yanda kadını sadece çocuk doğuran bir göreve indirgemek şiddeti alttan alta beslemektedir. Haklı olarak Obama’ya seslenerek ‘Neredesin Başkan’ diye soran Cumhurbaşkanı’na, bizim de ‘Nereye kadar sürecek bu zulmün’ diye sormak en tabii hakkımızdır. Genel cinnet hali önlenemezse, Türkiye 3. dünya ülkeleri klasmanına düşecek.

Haberin Devamı

HAPLANDIN DA KULLANDIN

İç Güvenlik Tasarısı’nın kanunsuzluğa makyaj, hükümetin gizli gündemlerine yasal kılıf olduğu malumumuzdur. Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi’ne itirazımızdan dolayı bizi HDP’yle aynı kareye sokmuş, ismimin başına da ‘molotof’ ve ‘bonzai’ çirkin sıfatlarını iliştirmiştir. Bizim HDP ile yan yana gelmemiz kıyamette bile olmayacak bir şeydir. Sayın Davutoğlu senin sağ gözün İmralı canisi ise sol gözün 17-25 Erdoğan’dır. Molotof ve bonzai iftirasına gelince; sen bu sözleri ya haplandın da kullandın ya da tehditle söyledin. Biz Anzavur Ahmet’i gördük ama senin gibi serok Ahmet’i, İmralı’ya mahalle bekçisi durmuş Ahmet’i, Saray’a vitrin süsü olmuş Ahmet’i ilk kez görüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!