Feministlerin dinle ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

Feministlerin dinle ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 02:14

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili kendisinin söylediği “Kadın Allah’ın erkeklere bir emaneti” sözünü eleştirenlere sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu feministler filan var ya, çıkıyor ‘Ne demek, kadın emanetmiş, bir hakarettir’ diyor. Ya senin bizim medeniyetimizle, bizim inancımızla, bizim dinimizle ilgin yok ki” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 2’nci muhtarlar buluşmasında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YAHU ADAM CANİ

“Mersin’de bir vahşet yaşanıyor, yüreklere ateş düşüyor. Muhalefet partisinin başındaki zat, siyaset yapmak adına tutup meseleyi işsizliğe bağlıyor. Yahu adam cani, bu adamın inancıyla, etnik kökeniyle, sosyal statüsüyle bir ilgisi yok. Adam cani işte. İşsizlik, caniliği temize çıkarır mı? İşi var. Adam minibüs şoförü, işsiz değil. Bunun işsizlikle ne alakası var? Adam kalkıyor, orada bile siyaset yapıyor. Kalkıyor, kendi mensupları dans ediyor. Dansla bunu kutlamaya kalkıyor. Neymiş, kadına tacizin yıldönümüymüş. Geç o işi, geç. Bu tür vahşetlerin olduğu günlerde biz, kendi medeniyetimizde, kendi inancımızda, kültürümüzde, kalkarız Fatihalarımızla, bunlara rahmet dilemek suretiyle bu işi anarız, yad ederiz.

MEHMET EFENDİ DERS VERDİ

Haberin Devamı

Ben, ‘Kadının Allah’ın erkeklere bir emaneti’ olduğunu söylüyorum, bu feministler filan var ya, bunlar da çıkıyor ‘Ne demek, kadın emanetmiş’ diyor, ‘Bu, bir hakarettir’ diyor. Ya senin bizim medeniyetimizle, bizim inancımızla, bizim dinimizle ilgin yok ki. Biz Sevgililer Sevgilisi’nin o Veda Hutbesi’ndeki hitabına bakıyoruz. ‘Allah’ın bir emanetidir’ diyor, ‘O emanete saygı duyun, o emanete sahip çıkın, onu incitmeyin’ diyor. Ortada bu varken onu alıp farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok ve bunu rahatlıkla tartışabiliyorlar. Özgecan’ın anne ve babasına şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vahşet karşısında her babanın, her annenin, böyle vakur bir duruş koyması mümkün değil. Mehmet Efendi, adeta Türkiye’ye değil, tüm insanlığa bir ders verdi.

BİZ KARDEŞİZ BE

Çözüm Süreci bizi birbirimize bağlayan en önemli bağ olacak. Biz kardeşiz be. Bu kardeşliğimizi çekemeyenler, hazmedemeyenler var. Nedir bu düşmanlık, nedir bu kin? Nedir bu nefret? Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Korkmayacağız, yılmayacağız. Muhtar korktuğu gün, ülke biter. Bu süreci suhuletle, sükunetle çelik gibi bir sinirle yürütülmesi gereken, gerçekten çok hassas bir süreç olarak görüyoruz. Huzurlarınızda küçük hesaplar peşinde koşanlara, 3-5 sokak eylemiyle, 3-5 molotofla ülkenin istikametini değiştirebileceğini sananlara seslenmek istiyorum: Başaramayacaksınız. Beyhude uğraşıyorsunuz. Bu tren artık bu raydan çıkmaz. Bu çomaklar, bu tekeri yolundan alıkoyamaz. Geçti o alacakaranlık günleri, geçti o fetret devri. Elinde molotofkokteyliyle, demir bilyeyle, sapanıyla, yüzü zaten aydınlık olmasa, niçin maske takıyorsun?

Haberin Devamı

MOLOTOF İLERİ SUÇ ALETİ

Ben diyorum ki, bu ülkede molotofkokteyli en ileri derecede bir suç aletidir. Buna karşı en büyük önleyici tedbir neyse bunların alınması lazım. Bana göre bu geç kalınmış bir adım zaten. İç güvenlikle ilgili yasanın süratle çıkması ve bir an önce de uygulamaya girmesi gerekir. İşlerine gelmeyenler dikkat edin bağırıyor, niye? Oradan nemalanıyorlar, sokakları o şekilde karıştırıyorlar. Cam, çerçeve, bütün esnafların dükkanları böyle yakılıyor, yıkılıyor.

BALI YAPAR ORTAYA KOYARSIN

İktidara 400 milletvekilini, milletimiz inşallah versin ve bu yeni anayasa inşallah bu parlamentodan geçsin, bununla birlikte başkanlık sistemi inşa edilsin, ihya edilsin ve prangalardan bu ülke kurtulsun. Demokrasi, başkanlık sisteminde yok mu? Var. Dünyanın en ileri demokrasisi nerede? Amerika’da. Peki ekonomi? Dünyanın en ileri ekonomisi Amerika. Orada da başkanlık sistemi var. İlla orayı tıpatıp mı yapacaksın? Hayır. Uygun gördüğün şeyleri oradan alırsın. Fransa’dan, Avrupa’nın herhangi bir yerinden ne alacaksan onu da alırsın. Güney Amerika ülkelerinden de alırsın. Adeta bir arının hassasiyeti içerisinde, her çiçekten nasibini alır, balını yapar, ortaya koyarsın. Olay budur. Bu da bize özgü olur. Bizim geleneğimize, göreneğimize özgü bir başkanlık sistemi olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!