İP'ten Vatan'a

Güncelleme Tarihi:

İPten Vatana
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 01:25

Ankara Arena Spor Salonu’nda Olağanüstü Kurultay yapan İşçi Partisi adını Vatan Partisi, amblemini de yıldız etrafında buğday başağı olarak değiştirdi. Kurultay’da konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz” dedi.

Haberin Devamı

İŞÇİ Partisi, ismini ‘Vatan Partisi’, amblemini de yıldız etrafında buğday başağı olarak değiştirdi. Partiye yeni katılanlar arasında Abdullah Öcalan’ı yargılayan Turgut Okyay’dan ANAP ve MHP’de siyaset yapan eski bakan Yaşar Okuyan’a, Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil’den TRT eski Başspikeri Mehpare Çelik’e, eski Genelkurmay İstibarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin’den emekli Tümgeneral Levent Ersöz’e kadar renkli simalar yer aldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek partinin yeni yüzü ile ilgili, “Şimdi vatanda birleşiyoruz. Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus” değerlendirmesini yaptı.

AK PARTİLİ ERONAT’TAN TEBRİK

İşçi Partisi dün Arena Spor Salonu’nda Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Katılımcıların 15 bin kişilik salonun tamamını doldurduğu görüldü. “Milli Hükümet İçin Birlik” sloganıyla toplanan kurultayda, ‘Milliyetçiler, halkçılar, sosyalistler birleşin’, ‘Üreten Türkiye, birleşen Türkiye’ yazılı pankartlar dikkat çekti. 1 Mayıs Marşı’nın bestecisi Sarper Özsan’ın eserleri, Türkiye’nin ilk kadın şefi İnci Özdil ve korosu tarafından seslendirildi. Vatan Partisi’ne katılanlara rozetleri takılırken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da birer tebrik telgrafı gönderdi. CHP’den istifa eden Birgül Ayman Güler de salonda Kurultay’ı izleyenler arasında yer aldı. Partinin Genel Başkanı Doğu Perinçek ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TECAVÜZCÜLER ÜLKESİ OLAMAYIZ

Haberin Devamı

“Erdoğanların karanlık saltanatını yıkacağız, söz veriyoruz. Vatanı birleştiren, üreten Türkiye’yi kuracağız, söz veriyoruz. Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus. Emeğin Türkiyesini, namuslu insanların Türkiyesini kuracağız. Partimize güveniyoruz. Vatanda birleşenlere güveniyoruz. Barikatları yıka yıka buraya geldik. Her zaman, Türk ordusu, Türk milletini kurtarırdı. Ergenekon, Balyoz davalarında partimiz barikatları yıktı. TSK ile birlikte partimiz milleti kurtardı. Milli Hükümet, Milli Meclisi kuracağız. Cennet, Hazreti Muhammed’in, o medeniyet devrimcisinin belirttiği gibi kadınların ayağının altındadır. Kadınımızı bu karanlık rejimden cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtaracağız. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, müritler, çelebiler, cemaatler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz. (Salondakilere ayağa kalkma çağrısı yaparak) Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kurmak için büyük devrimci Atatürk’ün önünde yemin ediyoruz. Söz mü? Bu Tayyip Erdoğanların karanlık saltanatını yıkacağız. Söz veriyoruz. Türkiye’yi kuracağız, söz veriyoruz.”

Ünlü isimler

Haberin Devamı

CHP’den istifa eden Birgül Ayman Güler’in de izlediği kurultayda Vatan Partisi’ne katılarak rozetleri takılan isimden bazıları şöyle: Yargıtay Onursal Üyesi emekli Hâkim Turgut Okyay, eski Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin, eski Devlet Bakanı Tayfun İçli, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, emekli Hâkim Albay Ertan Urunga, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, eski DSP Milletvekili Hasan Macit, eski TRT Başspikeri Mehpare Çelik, CKD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ferda Paksüt, Emekli Tuğgeneral Ahmet Ergören, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Semih Eryıldız, eski Emniyet Müdürü Levent Tekkaya, emekli Tümgeneral Beyazıt Karakaş, emekli Tümgeneral Ayhan Gümüş, Mardin Dekorya aşireti lideri Abdülkadir Yıldız, eski Emniyet Müdürü Halis Oral, eski Emniyet Müdürü Ferit Varol, emekli Tümgeneral Levent Ersöz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!