Boğaz aşk dinlemedi

Güncelleme Tarihi:

Boğaz aşk dinlemedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 01:07

Sevgililer Günü için İsviçre’den İstanbul’a gelen Moğol nişanlıların aşkları, Boğaz’ın derinliklerinde bitti. Rüzgârda denize düşen erkek ve onu kurtarmak için atlayan genç kız, can verdi.

Haberin Devamı

İsviçre’de üniversite okuyan Sarangerel Dorligjav (22) ile nişanlısı Sereeter Bat-Erdene (23), 7 Şubat’ta İstanbul’a geldi. Romantik bir ‘Sevgililer Günü’ geçirmeyi hayal eden nişanlılar, Beşiktaş’ta, Boğaz kıyısındaki Four Seasons Hotel’e yerleşti. Gençler, salı gecesi saat 23.45 sıralarında, yoğun kar ve şiddetli rüzgâr altında, bahçeye çıktı. Bir daha da gençleri gören olmadı.

ÖNCE ÇANTA ÇIKTI

Sabah temizlik için gelen görevli, gençleri odalarında bulamadı. Görevlilerden biri gece yarısı otele geldiğinde bahçeye geçtiklerini gördüğünü söyledi. Otel güvenliği bahçeye çıktığında, bir kadın çantası buldu. Çantada nişanlıların pasaportları ve bazı eşyası vardı.

Boğaz aşk dinlemedi

Haberin Devamı

DEHŞET KAMERADA

Otelin güvenlik kameraları incelendiğinde genç kızın yanından kalkıp kıyıya yürüyen Erdene’nin dengesini kaybedip suya düştüğü görüldü. Kayıtlardan, genç kızın da nişanlısını kurtarmak için suya atladığı tespit edildi. İhbar üzerine otele gelen dalgıç polisler, önceki gün öğle saatlerinde suya daldıklarında, olay yerinden 3 metre uzakta Sarangerel Dorligjav’ın cesedini buldu. Erdene’nin cesedi ise, akşam otelin iskelesinin dibinden çıkarıldı.

BAKAN KIZI, VEKİL OĞLU

Boğaz aşk dinlemedi


BOĞAZ'DA ÖLEN SEVGİLİLERİN AİLELERİ İSTANBUL'DA

14 Şubat Sevgililer Günü'nü geçirmek üzere İstanbul'a tatile gelen, ancak eğlence dönüşü kaldıkları otelin önünde denize düşerek hayatını kaybeden Moğolistanlı genç sevgililerin aileleri, cenazeleri almak üzere İstanbul'a geldi.

KONUŞMAK İSTEMEDİLER

THY’ye ait uçakla Moğolistan’ın Ulanbatur kentinden İstanbul’a gelen Moğolistan Adalet Bakanı baba Dambii Doryling Jav, eşi ve Sereter Bat Erdene’nin ailesini, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Moğolistan Fahri Konsolosluğu yetkilileri karşıladı. Aileler, çocuklarının başına gelen felaket üzerine konuşmak istemedi. Cenazelerin yarın akşam Moğolistan’a götürüleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Boğaz aşk dinlemedi


OLAY NASIL OLDU?

İsviçre’de öğrenci olan 23 yaşındaki Sereter Bat Erdene ile 22 yaşındaki kız arkadaşı Sarengerel Dorlig Jav, 7 Şubat günü İstanbul’a gelerek Beşiktaş’ta 5 yıldızlı bir otele yerleşti. İddiaya göre, 2 sevgili dün Ulus’ta bir gece kulübünde eğlenceye gitti.

Geceyarısı bir taksiyle Beşiktaş’a dönen çiftten Sereter Bat Erdene, otelin deniz kıyısında bulunan istinat duvarında yürümeye başladı. Bu sırada Erdene, dengesini kaybederek suya düştü. Olayı gören kız arkadaşı da hemen Erdene’nin peşinden denize atladı.

Ancak 2 öğrenci de dalgaların arasında kayboldu. Misafirlerinin otele gelmemesinden şüphelenen ve sahilde bayan çantası bulan otel görevlileri polise haber verdi. Güvenlik kameraları incelenince korkunç olay ortaya çıktı.

Sarangerel Dorligjav’ın, Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorligjav’ın kızı, nişanlısı Sereeter Bat-Erdene’nin de bir milletvekilinin oğlu olduğu belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının ardından İstanbul polisi, Moğolistan Fahri Konsolosluğu’na, Dışişleri Bakanlığı da, Ankara’da Moğolistan Büyükelçiliği’ne durumu aktardı. Moğol gençlerin cesetleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Aileleri, cenazeleri almak için akşam saatlerinde Türkiye’ye geldiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!