‘Nesil ruhsuz çağımız hasta’

Güncelleme Tarihi:

‘Nesil ruhsuz çağımız hasta’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 01:33

Bingöl’deki değerler eğitimi sunumunda sosyal medyanın ahlakı yozlaştırdığı anlatıldı.

Haberin Devamı

BİNGÖL İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda verilecek değerler eğitimiyle ilgili 50 sayfalık sunum hazırladı. Okullarda her ay, farklı bir değerin işlenmesini isteyen sunumda, toplumsal bir manevi tahribat içinde olunduğu vurgulanırken, sosyal medyanın çocukların ahlakını yozlaştırdığı ifade edildi. Çocuklar ve gençler, “Ruhsuz, duyarsız ve tek tip” olarak adlandırıldı. Sunumda, ilk ve ortaokulların panolarında, surelerin ve hadis-i şeriflerin de yer aldığı örneklere yer verildi.

Son olarak 19’uncu Milli Eğitim Şurası’nda anaokullarına verilmesi yönünde tavsiye kararı alınan ‘değerler eğitimi’ 2010’da dönemin bakanı Nimet Baş tarafından yayımlanan bir genelge ile verilmeye başlanmıştı.

İzcilerle ‘Peygamber’li protokol

SUNUMDA Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, Bingöl Müftülüğü, Zinde Spor ve İzcilik Kulübü, Anadolu Gençlik Derneği ile imzalanan protokoller çerçevesinde okullarda, ‘Son Peygamber’in Hayatı’ konulu bilgi yarışması düzenleneceği belirtildi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, değerlerin dinsel yaklaşıma indirilmesini eleştirerek “Allah rızası için yarışmanın değerler eğitimiyle ilgisi olamaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!