120. yaş gecesi

Güncelleme Tarihi:

120. yaş gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 01:33

DARÜLACEZE 120’nci yılını kutlama programının ilkini, kurucusu Padişah Abdülhamid’in ölümünün 100’üncü yıldönümü olan 10 Şubat’ta gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Wilma Elles, Balık Ayhan, Erol Büyükburç, Zeynep Tunuslu gibi ünlü isimlerin de katıldığı programda en büyük ilgiyi, Padişah Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile birlikte gelen Bilal Erdoğan gördü. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik ile İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Darülaceze, bugüne kadar 72 bin muhtaç yaşlı, engelli ve kimsesiz çocuğa kucak açtı.

2 DARÜLACEZE TEMELi DAHA

Darülaceze sakinlerinin Ressam İsmail Acar rehberliğinde yaptığı resimler sergilendi. Kiminin annesini, babasını ya da gençliğini resmettiği sergide, sanatçılar Yılmaz Güney, Necip Fazıl, Atatürk, Belgin Doruk, Nihat Hatipoğlu’nun da portreleri vardı. Ressam Acar, “Darülaceze’de kurduğum atölyede 120’nci yıla atıfla ‘120 suret 120 kişi’ projemizi hayata geçirdik. Mayısa kadar iş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü simalarının yaptığı resimler de tamamlanacak” dedi. Darülaceze Başkanı Dr. Filiz Çiftçi ise İstanbul’da 2 yeni Darülaceze temelinin atılacağını söyledi. Gülden AYDIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!