Kutlama çağrısını suç saymak akıldışı

Güncelleme Tarihi:

Kutlama çağrısını suç saymak akıldışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 01:56

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, ‘halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırttıkları’ iddia edilen DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir Aktan, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Arzu Çerkezoğlu, “1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlama çağrısını suç saymak akıl dışıdır” dedi. İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanıkların yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş da katıldı. Sanıkları 50’ye yakın avukat savundu. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de savunmasında şunları söyledi:

KIRMIZI HALI OLURDU

“Hakkımızda dava açılması istenen 1 Mayıs 2014’te 39 bin polis ve TOMA Taksim’de konumlandırılmıştı, sıkıyönetim vardı. Taksim’i yasaklamak AİHM, uluslararası sözleşmeleri çiğnemek demektir. Gaz bulutundan göz gözü görmese de bulutun gizleyemediği AKP faşizmidir. Eğer emekçiler değil de sermaye kesimi Taksim’de bir gösteri düzenleseydi ayaklarına kırmızı halılar serilirdi. 1 Mayıs dava konusu yapılamaz. Bundan dolayı bu dava hükümsüzdür.” TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise “Aşırı polis uygulaması tüm dünyanın gözü önünde yaşanmıştır. Bu canımızı acıtmaktadır. 1 Mayıs 2015 günü için de karar alacağız ve Taksim’de kutlayacağız. Bu bizim görevimiz” diye konuştu. TTB Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan da, “Burada yargılananlar biz değil 1 Mayıs hakkımızı elimizden alanlar olmalı. Burada yanlış kurumlar yargılanıyor. 1 Mayıs’ta sağlık hakkının bir insan hakkı olduğunu söyleyecektik ancak engellendi” dedi.

Haberin Devamı

Beko: Söz Taksim’deyiz

DURUŞMADAN önce yapılan basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “2013’te zorladık olmadı. 2014’te çok zorladık olmadı. Ancak 2015’in 1 Mayısı’nda demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan emek dostlarıyla yan yana, omuz omuza tekrar 1 Mayıs alanında yani Taksim alanında olmanın sözünü sizlere buradan veriyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!