Bu nasıl insanlık

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl insanlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 02:09

HAYRETTİN Aker- oğlu (72), 1980’de Fransa’nın Annecy bölgesine işçi olarak gitti. 2004’te Fransa vatandaşı oldu. 2007’de La Balme de Sillingy şehrindeki Decaplus adlı çelik fabrikasından emekli oldu. Eşi Mevlüde Akeroğlu (65) ise oturma izni olmasına rağmen Fransa’da yaşamak istemediği için 4 yıldır Kocaeli’nde yaşıyor. Eşi de sık sık ziyaretine geliyor.

Haberin Devamı

GELİRİNİZ YETERSİZ

Bu nasıl insanlık

Hayrettin Akeroğlu, 2 Ocak’ta akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Hospital D’Annecy’deki doktorlar, kanserin tüm vücuduna yayıldığını, 3 ay ömrü kaldığını söyledi. Mevlüde Akeroğlu ise eşinin yanına gidebilmek için İstanbul’a gelip Fransız Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulundu. Mevlüde Akeroğlu, 21 Ocak’ta Fransız Konsolosluğu’ndaki mülakata çağrıldı. 26 Ocak’ta evine gönderilen pasaportu açtığında vize verilmediğini gördü. İliştirilen evrakta “Yeterli derecede geliriniz olmadığından dolayı size vize vermedik” yazıyordu. Mevlüde Akeroğlu, Konsolosluğa vize başvurusunda eşinin kanser raporunu sunmuştu. Fransa’da valilik dengi sayılabilecek; pasaport, oturma ve çalışma izni veren kurum olan ‘Préfecture’den, “İleri ölçüde kanserdir. Eşine vize verilmesi” yazısını da vize başvurusuna ekleyen Akeroğlu için Préfecture, Konsolosluğu 2 kez aramış ve vizede bir sorun çıkmamasını rica etmişti.

Bu nasıl insanlık

BAKIMA MUHTAÇ

Haberin Devamı

Hayrettin Akeroğlu, haftada 3 gün hastanede kemoterapi görüyor. Diğer günler bakıma muhtaç ve tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Mevlüde Hanım da eşinin son günlerinde yanında olamadığı için büyük üzüntü yaşıyor. “Konsolosluğun bu tutumu, her türlü vicdana aykırı. İnsan haklarına çok önem veren Fransa maalesef ihlal ediyor, eşime ve bana insanlık dramı yaşatıyor. Kocamın 3 ay ömrü kaldı ve gidemediğim her gün, birlikte olacağımız sayılı günden çalınıyor” diyor. m Gülden AYDIN

Rapor: Gereği yapılsın


HAYRETTİN Akeroğlu, Fransa vatandaşı olduğunu gösteren kimlik kartına sahip. Ayrıca muayene olduğu hastane heyetinden, Dr. Deniz Karababa imzasıyla verilen raporda, Akeroğlu’nun ‘ağır bir kritik hastalığı’ olduğu belirtiliyor ve gereğinin yapılması arz ediliyor. Akeroğlu’nun sağlık durumunun teyit edildiği 21 Ocak 2015 tarihli, Dr. Stephane Hominal imzalı belgede de eşinin durumuna da değinilerek bir kez daha gereğinin yapılması talep ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!