Humeyni gibi dönecekti

Güncelleme Tarihi:

Humeyni gibi dönecekti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 01:07

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen ile ilgili Humeyni benzetmesi yaparken, iadesi konusunda ABD’den olumlu yaklaşım beklediklerini söyledi. Bozdağ, AA Editör Masası’nda şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLET TEHDİDİ GÖRDÜ

“Eğer 17 Aralık olmasaydı veya geç olsaydı, millet bu yapılanmanın Türkiye içinde eriştiği gücün farkına varmamış olsaydı, Fethullah Gülen, Pensilvanya’dan Türkiye’ye Humeyni’nin İran’a dönüşü gibi dönebilirdi. Bu açıdan baktığımızda 17 Aralık, Türkiye’nin böylesi bir dönüşüme ‘dur’ dediği gün de olmuştur. Devlet ve bütün kurumlar bu anlamda tehlikenin, tehdidin farkına varmıştır, ona göre vaziyet almıştır. Gülen hakkında İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’nin yakalama kararı henüz Adalet Bakanlığı’na ulaşmadı. Karar bakanlığa geldiği zaman, yasal çerçevede ne yapılması gerekiyorsa, onu yapacağız. Bundan kimsenin tereddüt etmemesini istiyoruz. İade ile kırmızı bülten talebinin eş zamanlı yapılmasının daha faydalı olacağını değerlendiriyoruz. Biz Türkiye olarak bu hukuka, ikili anlaşmalara Türkiye nasıl uyuyorsa ABD’nin de uygun davranmasını bekleme hakkına sahibiz.

Haberin Devamı

ÖZEL YETKİLİ DEĞİL

HSYK uzmanlaşmayı sağlayacak bir çalışma yapıyor. Bu çalışma özel yetkili mahkemelerin geri gelmesi çalışması kesinlikle değildir. Şu anda Türkiye’de soruşturması ve yargılaması farklı herhangi bir suç yoktur. Özel yetkili bir mahkemenin kurulduğunu söylemek fevkalade büyük bir çarpıtma olur. Yürüyen çalışma sadece ihtisaslaşmayı temine dönük bir çalışmadır. Yargıtay ve Danıştay yıllardır bu ihtisaslaşmayı uyguluyor. Bu bir algı operasyonudur.

MİT TIR’LARI ÜLKEYE İHANET

(MİT TIR’larının aranması) Kimden bu talimatı aldılar? Anayasa, yasa bu yetkiyi vermiyor. Türkiye’yi teröre yardım eden bir ülke olarak göstermek için yapılmıştır, birinci nedeni budur. Bunların her biri bu ülkeye ihanettir. Düşünebiliyor musunuz, Adalet Bakanı’na terörist muamelesi yapan veya terörle ilgili soruşturma açan bir anlayış. Türkiye’de adalet bakanları, savcıları her zaman aramıştır. İdari yönden savcılar, Adalet Bakanlığı’na bağlı.

TARAFSIZLIKLARINI YİTİRDİ

Bu soruşturmanın 17 Aralık’ta neden yapılması gerektiğine baktığımızda da açıkça itiraf ediyor, ‘O polislerin görevden alınma ihtimallerine binaen biz bunu yaptık’. O polis görevden alınırsa, başka bir polis gelir, onunla beraber yaparsın. Bu da o polislerle, savcı arasında çok net bir dayanışma olduğunu da gösteriyor. Bu ifadeler, bir savcının tarafsızlığını nasıl yitirdiğinin bana göre itirafnamesidir.” m ANKARA/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!