Peruk davası

Güncelleme Tarihi:

Peruk davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:28

ETHEM Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında çıkan olaylar nedeniyle Ethem’in annesi ve kardeşlerinin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında Hâkim, Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz’a “İyi günler Ahmet Bey” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının ilk duruşmasına sanık Şahbaz, tanınmamak için peruk ve gözlükle getirilmişti. Duruşmanın ardından çıkan olaylar esnasında Şahbaz’ın peruğu düşmüş, Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük ve kardeşleri Cem, İkrar ve Mustafa Sarısülük hakkında hakaret ve yaralama suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın 2’nci duruşması dün Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Sarısülük Ailesi’nden katılan olmazken, müşteki Şahbaz, cezaevinden kamera sistemiyle duruşma salonuna bağlandı. Hâkim Hasan Akçam, olaylı duruşmada görev yapan polislerin talimatla ifade verdiklerini açıkladı.

Peruk davası

Haberin Devamı

VURANI GÖRMEDİM

Tanık polis İbrahim Y., duruşmada güvenlikten sorumlu olduğunu belirterek, “Sanığı geniş güvenlik önlemleri altında salona getirdik, peruk ve gözlük takılı idi. İlk önce müşteki bölümünde ölenin yakınları sanığa doğru saldırmak için hamle yaptılar. Güvenlik görevlileri engel oldu. Kargaşa sırasında izleyicilerin ve ölenin yakınlarının bulunduğu bölümden mahkeme heyetine ‘Hâkim davayı kaça sattın, şerefsizler, satılmış köpekler’ şeklinde sözler söylendi. Arbede sırasında müştekiye vuranlar olup olmadığını görmedim” dedi.

DARP EDECEKLERDİ

Tanık polis Gaffari G. de ifadesinde, duruşmanın ardından Sarısülük’ün yakınlarının Şahbaz’a saldırdıklarını iddia ederek şunları söyledi: “Ben ve polis memuru arkadaşlar, Şahbaz’ı korumaya çalışarak duruşma salonu dışındaki tutuklu odasına götürdük. Bu esnada kalabalık içindeki bazı kişiler mahkeme heyetine hitaben hakaret içerikli sözler söylediler. Hatta ‘Hâkim davayı kaça sattın, satılmış köpekler şerefsizler’ şeklinde ifadeler kullandılar, sanık Şahbaz’ı darp etmeye çalıştılar. Fakat bu kişilerin kim olduğunu biliyorum.” Şahbaz, ifadelere ilişkin bir diyeceği olup olmadığı sorusuna, “Darp edildiğime ilişkin görüntüleri dosyaya sunduk” dedi. Hâkim Akçam’ın duruşmayı bitirirken Şahbaz’a, “İyi günler Ahmet Bey” demesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!