Tutmasak şık olurdu

Güncelleme Tarihi:

Tutmasak şık olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 01:50

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud’un vefatı nedeniyle hükümetin dün ilan ettiği 1 günlük ulusal yas tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Kendi inanç ve geleneklerine uygun bulmadığı için Suudi Arabistan’ın yas ilan etmemesinin alevlendirdiği tartışmayı, CHP’nin müftü kökenli İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Hürriyet’e değerlendirdi: “Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Biz de bir İslam ülkesi olarak onların acılarına iştirak ediyoruz. Fakat Vahhabi inancında ölünün arkasından yas tutmak doğru bulunmaz. Hatta inanç açısından da tehlikeli bulunur. Bu durumda, onların doğru, uygun bulmadığı, kendilerinin uygulamadığı, uygulanmasını da hoş karşılamadığı bir şeyi tabiri caizse onlara şirin gözükmek için yapmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Onların hoş karşılamadığı bir şeyi onlara yakınlık olsun diye yapmak halk diliyle sırıtıyor. Kral buraya teşrif ettiğinde Ulu Önder Atatürk’ün Anıtkabri’ne uğramadığını biliyoruz, bizim geleneklerimizi, umursamadıklarını da biliyoruz. Bu nedenlerle yapılmasa daha şık düşerdi,. Sonuçta ne Musa’ya ne İsa’ya yarandılar.”

Haberin Devamı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de milli yas ilan edilmesine tepki gösterdi. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: “Sen şimdi hediye aldığın, hangi hediyeyi de aldığını açıklayamadığın Kral öldü diye bayrağı yarıya indiriyorsun. ‘Atatürk’e, İsmet Paşa’ya iki ayyaş’ diyeceksin, Atatürk’ün mezarına gitmeyen Kral’ın öldüğü günde bayrağı yarıya indireceksin. Aldığın hediyelerin hatırına mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!