Ak Parti’nin yeni İstanbul İl Başkanı adayı Selim Temurci

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti’nin yeni İstanbul İl Başkanı adayı Selim Temurci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 17:15

İstanbul’da ilçe kongreleri devam ederken, Ak Parti İl Başkanlığı görevine genç bir isim getiriliyor. Partinin 7 Şubat’ta yapılacak İstanbul İl Kongresi’nde yeni başkan adayı dün gece belirlendi.

Haberin Devamı

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu, belirlenecek yeni isim için Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan iki isimle bir araya geldi. İki adaydan biri Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Selim Temurci, diğeri de Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız’dı. Geç saatlere kadar süren toplantı sonucu kongrede tek aday olacak isim Selim Temurci olarak belirlendi.

Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığına soyuncak olan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, 2007’de görevinden istifa edip Milletvekili adayı olan ve 3 dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüden Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yardımcısı olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak bu göreve atanmıştı. Babuşçu 2009’da, İl Başkanlığı için, şu an İstanbul Milletvekili olan Metin Külünk ile yarışmıştı.
İMAM HATİP KÖKENLİ 1970 doğumlu olan Selim Temurci Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Temurci, halen yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Rizeli olan Temurci, liseyi Çayeli İmam Hatip Lisesi’nde okudu.

Haberin Devamı

BABUŞÇU‘NUN ÖZGEÇMİŞİ
1964 Trabzon / Akçaabat doğumlu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Babuşçu, halen Mali Müşavirlik olarak çalışıyor.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları olan Babuşçu, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği olarak faaliyet gösteren meslek kuruluşunun kurucu üyeliği ve Dernek Başkanlığını yaptı.

Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin de kurucu üyeliği ve Dernek Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevinde de bulunan Babuşçu, bu süre içerisinde de Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini ifa etti. Evli ve 4 çocuk babası olan Babuşçu, orta derecede İngilizce biliyor.
faksu@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!