Boşanan kadın 'tüp bebek parasını' geri istedi

Güncelleme Tarihi:

Boşanan kadın tüp bebek parasını geri istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 09:19

İstanbul’da eşinden boşanmak isteyen bir kadın, mahkemede tüp bebek parasını yasal faiziyle geri istedi. Mahkeme kararını verdi; 32 bin 888 lira koca tarafından genç kadına ödenecek…

Haberin Devamı

İstanbul'da yaşayan C.G. isimli erkekle F.G isimli kadın, 2008 yılında aralarında başlayan şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında doğal yollardan çocukları olmayınca tüp bebek tedavisi görmeye karar verdiklerini anlatan F.G. ifadesinde "Üçü İstanbul'da biri Kıbrıs'ta olmak üzere 4 kez bebek tedavisiyle çocuk yapmayı denedik. Bu tedaviler sırasında harcanan paralar, ziynet eşyalarım bozdurularak ödendi" dedi.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre; F.G, kocası C.G.'den kendisine takılan altınları ya da ederi olan 35 bin TL'yi dava tarihinden itibaren yasal faiziyle kendisine ödenmesini istedi. F.G. ayrıca 20 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat ile bin lira tedbir nafakası talep etti. Kocaysa tüp bebek için kullanılan paraların bir kısmının takılardan bir kısmınında çalışarak elde ettiği birikimden karşılandığını savundu.

32 BİN 888 TL ÖDEYECEK

Mahkeme çifti boşadı. Gerekçeli kararındaysa "Evlenme sebebi ile kadına bağışlanan ziynet eşyası, birliğin devamı sırasında bozdurulup müşterek borçların ödenmesine sarf edilse dahi, bedeli kadın tarafından kocaya bağışlanmadıkça kadına aittir" denildi.
Mahkeme ziynet eşyalarının toplam bedeli olan 32 bin 888 liranın koca tarafında genç kadına ödenmesine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!