3 gün sonra uçurumda mutlu son

Güncelleme Tarihi:

3 gün sonra uçurumda mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 23:25

Kemer’de çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 yabancı öğrenciye, 3 gün sonra yürüyüşe çıktıkları yerden 20 kilometre uzaklıkta ulaşıldı. Bir uçurumun hemen üzerindeki kayalıklarda otururken bulunan öğrenciler helikopterle kurtarıldı. Öğrencilerin aileleriyle kavuşma anı ise oldukça duygusaldı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ değişim programı kapsamında Türkiye’ye gelen, ikisi Boğaziçi Üniversitesi, biri Kadir Has Üniversitesi’nde öğrenim gören, İngiliz David James Alan Mackie ile Hollandalı Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries, 14 Ocak’ta Antalya Kemer’e bağlı Göynük’teki Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktı.

‘DAĞ VAR, ŞELALE VAR’

Ancak yollarını kaybeden 3 öğrenci, 16 Ocak günü saat 15.30 sıralarında 11 Acil Çağrı Merkezi’ne telefon açarak yardım istedi. Cep telefonlarının şarjlarının bitmek üzere olduğunu belirten gençler, bulundukları yeri ise “Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge” diye tarif etmeye çalıştı.
İhbar üzerine Jandarma Genel Komutanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler, arama kurtarma köpekleri, AFAD birlikleri, bölge halkı, Kemer Enduro Kulübü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Dostları Kulübü üyeleri olmak üzere toplam 250 kişi öğrencileri aramaya başladı.

Haberin Devamı

‘TERMAL’ TESPİT

Kayıp öğrencilerle ilgili sevindirici haber, dün sabah saat 09.50 sıralarında geldi. Aralarında Kemer İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin ile AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül’ün de bulunduğu polis helikopterinin termal kameraları, öğrencilerin bulunduğu noktayı tespit etti.

KIRMIZI İŞARET

Ardından da öğrencilerle görsel temas sağlandı. Beldibi Kanyonu’nda bir uçurumun üzerindeki dik bir kayalık alanda bulunan öğrenciler, kırmızı renkteki tişörtlerini salladı. Bitkin oldukları gözlenen öğrencilere, helikopterden yiyecek atıldı. Ardından bölgedeki kara ekiplerine koordinatlar iletildi. Diğer ekiplere öğrencilerin bulunduğunu bildirmek amacıyla jandarma tarafından havaya birkaç el ateş edildi.

3 gün sonra uçurumda mutlu son

20 KM UZAKLIKTA

Öğrencilerin bulunduğu yerin sarp ve uçurum kenarı olması nedeniyle kurtarma operasyonunun helikopterle yapılmasına karar verildi. Yürüyüşe başladıkları yerden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 öğrenci, dün saat 11.15’te Sahil Güvenlik helikopteriyle bulundukları yerden kurtarıldı.

Haberin Devamı

NEHİR SUYU İÇİP BÖCEK YEMİŞLER

KURTARILAN gençler, hastanede kontrollerin ardından akşam saatlerinde taburcu edildi. David James Alan Mackie, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok aç kaldık. Böcek ve bitki yiyip nehirden su içtik. Şu an çok açım. Pizza, hamburger ve Türk kebabı yiyeceğim” dedi. Mackie, helikopterden indikleri anın kelimelerle anlatılamayacağını belirterek, “İnanılmaz bir duyguydu” diye ekledi. Dahiliye Uzmanı Dr. Levent Mumbuç da gençlerle ilgili “Soğuk havada geceleri birbirlerine sarılarak hayatta kalmayı başarmışlar. Kaslarında zayıflama ve halsizlikleri var” dedi.

3 gün sonra uçurumda mutlu son

‘GÖZÜ YAŞLI’ KAVUŞMA

Haberin Devamı

KEMER’de ralli alanı olarak bilinen alana indirilen 22 yaşındaki öğrenciler, kendilerini bekleyen aileleriyle kucaklaştı. Sevinç gözyaşları döken öğrenciler, daha sonra da kontrol için hastaneye götürüldü. Öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!