Bakanlar Kurulu'ndaki fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulundaki fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 14:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kırmızı defteri", Ankara siyasi kulislerinde efsane gibidir..

Haberin Devamı

Başbakanlığı döneminde, Ankara kulislerinde bakanların, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin adeta "korkulu rüyası" olarak konuşulurdu o defter.

Bakanlar Kurulundaki fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı
SARAY’DA BİR İLK

Kulislerdeki hikayesi şöyle;

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde sürekli kırmızı bir deftere, günlük programını, o programlarda konuşulanları, yapılacak işleri, o işlerin bitiş tarihlerini, kısacası işiyle ilgili herşeyi not alırdı.
Daha sonra, eğer bir konuda Bakanlarla, kurum yöneticileri ile bir anlaşmazlık çıktığında, hemen o deftere, anlaşmazlık konusu hakkında ne yazdığına bakar, ona göre kararını verirdi.
Bakanların, hangi işlerin, mesela bir köprünün ,otoyolun, ne zaman biteceğini söylediğini o deftere yazar, günü geldiğinde de o işin bitip bitmediğini, bizzat o bakan/kurum yöneticisi ile yeniden konuşurdu.
Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde "efsane" olan o kırmızı defter, Cumhurbaşkanlığı döneminde de ortaya çıkıp çıkmayacağı son dönemde Ankara kulislerinde en çok konuşulan konuydu.
O defter mi bilinmez...
Ancak bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'ın Başkanlık ettiği toplantıda küçücük bir ayrıntı dikkat çekti;
Toplantıda, Erdoğan'ın hemen yanında, uzanabileceği yerdeki bir sehpanın üzerinde, yine kırmızı kaplı bir defter duruyordu...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!