İstanbul'da bombalı gün

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bombalı gün
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 11:02

Fatih, Sultangazi, Kasımpaşa ve Maltepe’deki 4 ayrı noktaya benzer düzenekle hazırlanmış parça ve basınç tesirli bombalar bırakıldı. Üzerlerinde, “Cizre’nin hesabı sorulacak” yazan bomba paketlerinden Fatih’teki patladı. Ölen ya da yaralanan olmazken, Kasımpaşa Maltepe ve Sultangazi’deki bombalar etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı




Maltepe’deki Fındıklı Zabıta Karakolu önündeki Atatürk büstüne bırakılan kutuyu görenler saat 10.00 sıralarında polisi aradı. Bomba imha uzmanı polisler kutuyu fünye ile patlattı. Kutudan çıkan parça ve basınç tesirli bombadan arta kalan parçalar incelenmek üzere Emniyet’e götürüldü. Aynı dakikalarda Fatih’teki İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nin karşısındaki bir trafonun yanında da patlama meydana geldi. Ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı



3 KİŞİ YAKALANDI

Haberin Devamı

Ardından Sultangazi, Adem Yavuz Caddesi’ndeki bir otobüs durağından bomba ihbarı yapıldı. Polisler caddeyi iki yönlü trafiğe kapattı. Üzerinde YDG-H yazan bomba, fünye ile patlatıldı. Araştırmada kartondan yapılan paketi maskeli 2 kişinin bıraktığını tespit etdildi. Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi’nde saat 15.00 sıralarında iddiaya göre Terörle Mücadele ekipleri 3 kişi arasında kovalamaca yaşandı. Yakalanan şüphelilerden biri elindeki 2 poşeti yere attı. İçinde bomba olduğu öğrenilen poşeti imha etmek için bölgeye uzman ekip çağırıldı. Ekipler kontrollü patlamanın ardından bombayı etkisiz hale getirdi. Şüphelilerin Beyoğlu’nda bombalı eylem planı yaptıkları öğrenildi. Polisler yaptıkları incelemede 4 bombanın da aynı düzenekle hazırlandığı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!