Köprüden atlayan oğlunu 3 yıldır sokak sokak arıyor

Güncelleme Tarihi:

Köprüden atlayan oğlunu 3 yıldır sokak sokak arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 11:33

FATİH’te ailesiyle birlikte yaşayan 29 yaşındaki Serdar Cingil, 20 Eylül 2012’de Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti ancak cesedi bir türlü bulunamadı. Ailesine, Serdar’ın cesedinin akıntıyla sürüklendiği ve başka bir şehirde karaya vurabileceği söylendi. Serdar’ın babası Erkan Cingil Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm şehirleri tek tek gezdi. Mezarlıkları, hastane morglarını aradı ama oğlunun cesedini bulamadı. Tam da vazgeçtiğinde, iki ayrı komşusu oğullarını sağ olarak gördüklerini iddia etti. Erkan Cingil oğlunun fotoğrafları elinde tüm sokakları dolaştı. Ailecek arafta yaşadıklarını söyleyen Erkan Cingil, “İki kişi oğlumu gördüklerini söyledi. İkisi de akıllı başlı insanlar. Oğlumun cesedini de bulamadık. Ne öyle, ne böyle diyebiliyoruz. Perişanız. Oğlumun kendisini ya da cenazesini bulana ödül vereceğim” dedi.

Haberin Devamı

Köprüden atlayan oğlunu 3 yıldır sokak sokak arıyor
Serdar Cingil oto tamircisi Erkan Cingil ile ev kadını Seher Cingil’in oğullarıydı. Babası ilkokulu bitiren Serdar’ı imam hatip liseninin yatılı olan ortaokul bölümüne gönderdi. Serdar zorla okulu bitirdi ancak devam etmek istemiyordu. Babası bu kez özel bir okula yazdırdı. Liseyi zor bela bitiren Serdar, üniversite sınavlarında 18 Mart Üniversitesi’ni kazandı. Ancak ilk yılın sonunda okulu bırakıp İstanbul’a döndü. Ailesi okula dönmesi için zorlamadı.

Serdar’ın düzenli bir işi yoktu. Bir çok işte bir kaç gün çalışıp sonra bırakıyordu. Günlerini ya evde, ya da arkadaşlarıyla birlikte geçiriyordu. Babasının iddialarına göre, son dönemlerde sürekli namaz kılıyor ve “Ben mehdiyim” diyordu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin psikoloji kliniğinde bir kaç gün tedavi görmüştü.

Haberin Devamı

GÜNLERCE ARADILAR, CANSIZ BEDENİ BULUNAMADI

Köprüden atlayan oğlunu 3 yıldır sokak sokak arıyor
20 Eylül 2012’de babasının otomobilini alarak Kocamustafapaşa’daki evlerinden ayrıldı. Babası Erkan Cingil’in telefonu gece yarısı çaldı. Arayan bir polisti. Karakola gelmelerini söylüyordu. Erkan Cingil karakola gittiğinde, oğlunun otomobille Boğaziçi Köprüsü’ne geldiğini, otomobili durdurduktan sonra korkuluklara çıkarak kendisini aşağı attığını öğrendi. Ancak ortada ceset yoktu. Denizde günlerce süren aramalarda Serdar’ın cesedi bulunamadı. Polisler akıntıyla sürüklenmiş olabileceğini, belki de Marmara Denizi’ne kıyısı olan bir ilden çıkacağını söyledi.

İL İL DOLAŞTI

Erkan Cingil ve eşi Seher Cingil günlerce il il dolaştı. Hastane morglarında çocuklarının cesedini aradı ancak bir sonuç yoktu. Erkan Cingil’in iddialarına göre, bir kaç ay sonra iki komşusu Serdar’ı sağ olarak Aksaray’da gördüklerini söyledi. Erkan Cingil oğlunun fotoğraflarını eline alıp Tarihi Yarımada’yı sokak sokak gezdi. Hazırlattığı afişleri her yana astı. Ancak sonuç alamadı.

Haberin Devamı

''OĞLUMU ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİM''

Oğlunu aramaktan 3 yıldır vazgeçmeyen Erkan Cingil yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Serdar’ın köprüden intihar ettiğiyle ilgili bir video var. Ancak görüntüler net değil. Cenazesi ortada yok. İki komşumuz gördüğünü söyledi ama hiç iz bulamadık. Ne öyle, ne böyle diyebiliyoruz. Marmara Denizi’nin etrafını kaç kere dolaştım bilmiyorum. Her ilde oğlumu aradım. Artık hastanelerde, morglarda herkes beni tanıyor. Oğlumu bulana ödül vereceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!