Umutluyuz

Güncelleme Tarihi:

Umutluyuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 02:25

Yaşar Kemal’in doktorları ünlü yazarın sağlık durumu için “Umutluyuz” derken, hastaneye gelen işçiler destek sloganları attı: “Diren Kemal abi.”

Haberin Devamı

İSTANBUL Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Yaşar Kemal’in (92) sağlık durumuna ilişkin başhekim yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Öztürk açıklama yaptı. Öztürk, “Klinik durumu stabildir. Gelecek günler için umutla bakmaktayız” dedi.

’DUALAR ONUNLA’

Kültür Bakanı Ömer Çelik, dün hastaneye gelerek Yaşar Kemal’in sağlığıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Çelik, “Bizim için kökleri Çukurova’da olan ama dalları bütün dünyayı sarmış bir ulu çınar. Dualar onunla beraber” dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da dün hastaneye ziyarete geldi.

‘O DA EMEKÇİ’

BEDAŞ işçileri de Yaşar Kemal’e destek için hastane önündeydi. DİSK’e bağlı Enerji-Sen üyesi işçiler, “Diren Yaşar Abi, meslektaşların İnce Memed gibi direniyor” pankartı açtı. Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, Yaşar Kemal’in 65 yıl önce sayaç okuma memurluğu yaptığını hatırlatarak, “Kendisi de bir emekçiydi. Umarız en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve işçi kardeşlerinin arasına döner” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!