AB'den Türkiye'ye destek mesajı

Güncelleme Tarihi:

ABden Türkiyeye destek mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 13:53

Avrupa Birliği (AB), Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırı karşısında Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "AB, İstanbul'da dün bir polis memurunun hayatını kaybetmesine neden olan dehşet verici terör eyleminin ardından Türkiye hükümeti ve halkının yanındadır" denildi.

Mogherini, saldırıda şehit düşen polis memurunun ailesine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diledi. Mogherini, her türlü terörle ortak mücadele çabası kapsamında Türkiye ile AB arasında terörle mücadele alanında düzenli diyaloğun devam edeceğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KENAN KARDEŞİMİZİN NE SUÇU VARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili şunları söyledi:
"Dün Sultanahmet'te olanı gördünüz. Bir kadının canlı bomba olarak oradaki Emniyet Müdürlüğünün turizm polis karakoluna yaptığı saldırıyla bir polisimiz şehit oldu. Kenan kardeşime Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Diğeri için tabii hiçbir şey demeyeceğim. Yaralı kardeşimize de Rabbimden şifalar diliyorum. Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi, nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu, ne günahı vardı? Türkiye'nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan bir tanesi olan Sultanahmet Meydanı'nda böyle bir şeyi yaparak, insanların, turistlerin buraya gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? 'Buralar güvenli bölge değil'... Bunu ispatlamak için mi bunu yaptı? Aynı şekilde Dolmabahçe'de olan. Altı gün önce orada da böyle bir saldırı oldu. Ne yapmak istiyorsunuz, elinize buradan ne geçebilir? Bununla ideolojilerinizi bu ülkeye egemen kılacağınızı mı zannediyorsunuz?''

Haberin Devamı

11. CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TWITTER'DA AÇIKLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!