Vuran polise teşkilat desteği

Güncelleme Tarihi:

Vuran polise teşkilat desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:36

ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü, Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz için yardım kampanyası başlattı. Ahmet Şahbaz, yargılanmaya başlanmadan önce Şanlıurfa’ya Koruma Şube Müdürlüğü’ne atanmıştı.

Haberin Devamı

Cezaevindeki Şahbaz için yardım kampanyası başlatıldığı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nden 23 Aralık’ta personele gönderilen resmi yazıyla ortaya çıktı.Yazıda, şöyle denildi:

MÜDÜRDEN 50 TL

“Dava sürecinde maddi ve manevi olarak oldukça yıpranan personelimizin ailesi, müdürlüğümüze dilekçeyle yardım başvurusu yapmıştır. Bu zor günlerinde Teşkilat olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla gönüllülük esasına göre bir defaya mahsus 2015 yılı Ocak ayı maaşlarında, İl Emniyet Müdüründen 50 TL, İl Emniyet Müdür Yardımcılarından 30 TL, Şube ve İlçe Emniyet Müdürlerinden 20 TL, Emniyet Amiri, Başkomiser, Komiser ve Komiser Yardımcılarından 15 TL, Başpolis ve Polis Memurlarından ve diğer personellerden 10 TL, belirtilen miktarlarda kesinti yapılması ve toplanan yardımların personelimize aktırılmak üzere Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Garanti Bankası Emniyet Şubesi (…) numaralı tensiplerine arz ederim.”
destek çıkıyor Sarısülük ailesi avukatlarından Murat Yılmaz, “Devlet, Şahbaz’a hâlâ destek çıkıyor. Şahbaz zaten maaşının 3’te 2’sini alıyor; maaşı kesilmiş, meslekten atılmış değil” dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!