'Erdoğan keşke kayıtları izlese'

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan keşke kayıtları izlese
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 14:16

Ali İsmail Korkmaz davasının 21 Ocak 2015’e ertelenmesinin ardından CHP Milletvekili Şafak Pavey ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu "Keşke Erdoğan buradaki kayıtları bir alsa, izlese ve memurlarının düştüğü durumu bizzat kendisi gözlemlese. Verdiği talimatın, emrin ne anlama geldiği konusunda kendisi de bir muhakeme yapma sorumluluğuna sahip olabilse" dedi.

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Şafak Pavey, "21 Ocak’ta tekrar hep beraber burada olacağız. Ailenin ve bu davanın yanında olacağız.Buradan çıkacak karara göre adaletin olup olmayacağına hep beraber karar vereceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Gezi olayları nedeniyle hayatını kaybedenleri tekrar saygıyla andığını belirtti. Dayanışma için burada olduklarını belirten Tanrıkulu, "Ben burada yargılanan polis memurlarına bir şey söylemiyorum ancak onları teşvik eden siyasetçilere, özellikle de Erdoğan’a sesleniyorum, keşke buradaki kayıtları bir alsa, izlese ve memurlarının düştüğü durumu bizzat kendisi gözlemlese. Verdiği talimatın, emrin ne anlama geldiği konusunda kendisi de bir muhakeme yapma sorumluluğuna sahip olabilse. Ama bu sorumluluğa sahip olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!