6-7 Ekim sonrası 1000’in üzerinde şüpheli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

6-7 Ekim sonrası 1000’in üzerinde şüpheli yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 01:42

BAKANLAR Kurulu’nun son toplantısında, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Çözüm Süreci ve kamu düzeni sorunuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Mülki idare amirlerine Çözüm Süreci’nin güvenlik zafiyeti olarak algılanmaması talimatı verdiklerini belirten Ala, sürecin hem kamu düzeni sağlanarak hem de PKK’nın silah kullanmayacağını deklare ederek, iki ayaklı olarak devam edeceğini anlattı.

BAKANLAR ‘ÇÖZÜM’Ü SORDU

Toplantıda bazı bakanların, Çözüm Süreci’nin geldiği nokta ve özellikle kamu düzeninden taviz verildiği iddialarıyla ilgili sorular yönelttiği öğrenildi. Bakan Ala ise 6-7 Ekim olaylarından sonra özellikle bölgeye yönelik alınan yeni tedbirlerle, yol kesme, haraç alma gibi asayiş olaylarının sayısında düşüş olduğunu anlattı. PKK’nın şehir yapılanması kapsamında, 1000’in üzerinde kişinin yakalandığını belirten Ala, ‘sorumlu’ konumunda olan ve eylemlerin talimatını verenler hakkında işlem yapıldığını ifade etti. Bu yakalamaların büyük bölümünde MOBESE görüntülerinden yararlandıklarını da vurgulayan Ala, kamu düzeninin sağlanmasından kesinlikle geri adım atılmayacağını söyledi. Toplantıda, örgütün ve İmralı’nın kamu düzeni konusunda hükümetin kararlı olduğunu anladığı yorumu da yapıldı. Son görüşmelerde İmralı ile HDP’lilere kamu düzeni sağlanmadan ve silah bırakma aşamasına geçilmeden bir adım atılmayacağı mesajı verildiği de ifade edildi.

DEKLARASYON NEVRUZ’DA

AK Parti kurmayları da Çözüm Süreci’ni değerlendirirken, “Günlük demeçlere takılıp kalmayın. Her birinin siyasi nedenleri var. Önemli olan asıl temas ve görüşmelerin kesilip kesilmediğidir. İmralı ile MİT arasındaki temaslarda en ufak bir aksaklık yok. PKK’nın Türkiye’de silah kullamayacağına ilişkin deklarasyonu en geç Nevruz’da yapılır” dedi.

ZAMANI GELDİĞİNDE BAKILIR

Parti kurmayları, ‘özerklik’ diye aktarılan konunun Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Anlaşması olduğunu, bunun 11 maddesinde Türkiye’nin çekincesi bulunduğunu, bu çekincelerdeki maddelerin büyük bölümünün zaten hayata geçirildiğini de anlattı. Resmen çekincelerin kaldırılmasının şartlara bağlı olduğu ve ‘henüz zamanının gelmediği’ ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!