Sınırda asker cinnet getirdi: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Sınırda asker cinnet getirdi: 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 02:05

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde nöbet tutan üç asker şehit oldu. Olaya ilişkin Genelkurmay kaynakları bunun bir terör saldırısı olmadığını, bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etttiğini belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da yaptığı açıklamada 'Psikolojik gerilim sonrası ortaya çıkan bir tablo. Olayın bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne sebeple olursa olsun görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir' dedi.

Haberin Devamı

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut A.’ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

Sınırda asker cinnet getirdi: 3 şehit

*Şehit olan er Ramazan Yel ve Kadir Yıldız

İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut A., nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’e ateş açtı. İki asker şehit oldu. Umut A., daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra yaşamına son verdi.

Haberin Devamı

Hayatını kaybeden askerler Umut A.’ın Malatya, Kadir Yıldız’ın Kastamonu ve Ramazan Yel’in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Sınırda asker cinnet getirdi: 3 şehit

TERÖR DEĞİL, CİNNET

Suriye sınırında görev yapan üç askerin şehit olmasıyla ilgili ilk incelemede bunun bir saldırı olmadığı askerlerden birinin cinnet geçirmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre savcı olayla ilgili olarak adli tahkikat başlattı. Askeri kaynaklar Hürriyet'e yaptıkları açıklamada olayla ilgili şu bilgiyi verdiler:

"İlk tespit olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde. Bir askerin cinnet geçirerek iki arkadaşını şehit ettiği ilk bilgi olarak alınmıştır. Savcılık tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Varşova’da kaldığı otelde Türk gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Davutoğlu, dün gece olaya müteakip İçişleri Bakanı'ndan bilgi aldığını söyledi. Davutoğlu, "Sayın Genelkurmay Başkanımızla Malezya’dan görüştük. Kara Kuvvetleri Komutanımızla görüştük. Olay aydınlanmış görünüyor. Maalesef 3 askerimiz şehit oldu. Eldeki bütün bulgular, bu askerlerimizden birinin yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında, mesajlaşma sırasında yaşadığı psikolojik bir gerilim sebebiyle, ortaya çıkan bir tablo. Herhangi bir saldırı, terör ya da sınır ötesi bir saldırı şu anki verilere göre söz konusu değil. Bir cinnet hali olduğu aşikar. Her ne sebeple olursa olsun, görev esnasında hayatını kaybeden her askerimiz şehittir. Bu sebeple askerlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum" diye konuştu.

VALİ: CİNNET

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde'' dedi.

Vali Küçük, şunları söyledi:
“Dün gece 23.15 sularında Ceylanpınar'da Boztepe karakoluna 1 buçuk kilometre mesafede sınır nöbeti tutuyorken 3 askerimizden biri cinnet geçirip diğer iki arkadaşını şehit ediyor ve akabinde intihar ediyor. Hadise dün geceden beri tetkik ediliyor, tahkik ediliyor. Hem Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hem de askeri savcılık tarafından ulaştığımız deliller, edindiğimiz bilgiler, izler hepsi bu yönde bize açıklama getiriyor. Tabii dün gece olduğu için biz tedbiren arazide büyük bir arama tarama faaliyeti başlattık. Her ihtimale karşı yaklaşık 300 jandarma, 150 de özel harekat timi bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Fakat ilerleyen saatlerde hadisenin bu yönde gerçekleştiği yönündeki şüphelerimiz kuvvetlendi, şu anda bu kanaate vardık. Şehitlerimizin memleketi Kastamonu, Kütahya ve Malatya'dır. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Maalesef öyle bir cinnet hali sonucunda arkadaşlarını şehit düşürüyor onu biliyoruz. Orada elde ettiğimiz kovanlar, deliller ve izlere baktık. Dün geceden beri daha fazla detaya girmek istemiyorum. Çünkü savcılık olaya el koydu ama hadise bir terör saldırısı olmadığı, tamamen öyle bir cinnet halinden kaynaklandığı yönünde. Otopsi için ilimize gelecek şehitlerimizi bilahare askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Yani şu anda olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler ne kadar sürer bilmiyorum, bugün yapacağız. Dün geceden beri tetkik, çalışma, araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultuda.”

Haberin Devamı

TEHRİSİNE 158 GÜN KALA ÖLÜM HABERİ GELDİ

ŞANLIURFA Ceylanpınar’daki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Karakolu’nda meydana gelen olayda cinnet getiren asker tarafından vurularak şehit olan er Ramazan Yel’in Kütahya’da oturan yakınları yasa boğuldu.

Askeri yetkililerin Ramazan Yel’in ölüm haberini, bugün sabaha karşı Kütahya’nın Hamidiye Mahallesi Börümcek Sokak’ta oturan anne Hatice Yel ve baba yaşar Yel’e bildirdi. Ağabey Mürsel Yel, kardeşinin terhisine 158 gün kala acı haberi aldıklarını söyledi. Bekar olan, Ramazan Yel’in yarın Kütahya’da düzenlenecek tören ardından toprağa verileceği belirtildi. (Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA - DHA)

Sınırda asker cinnet getirdi: 3 şehit

Haberin Devamı

KARAMÜRSEL’DE ŞEHİT ACISI

Kadir Yıldız’ın acı haberi, Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’ndeki ailesini yıktı.

Ceylanpınar İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında bir asker cinnet geçirince iki silah arkadaşını şehit ettikten sonra tüfeğiyle intihar etti. Arkadaşının kurşunu ile şehit düşen onbaşı Kadir Yıldız’ın, Karamürsel İlçesi’nde 4 Temmuz Mahallesi Taşçı Apartmanı’nda oturan yakınlarına acı haber verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Mustafa Yıldız baygınlık geçirince Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Naciye Yıldız da evde doktor kontrolüne alınırken, amcası Çiçek Yıldız, Kadir ile son görüştüklerinde 10 güne kadar izine geleceğini söylediğini belirterek, "Daha sonra görüşememiştik. O son görüşmemiz oldu" dedi.

Haberin Devamı

Onbaşı Kadir Yıldız’ın cenazesi, Şanlıurfa’da yapılacak törenden sonra Karamürsel’e getirilerek burada toprağa verilecek. (Ergün AYAZ-Ahmet ÖZ/ KARAMÜRSEL - Kocaeli - DHA)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!