Erdoğan: Yavuz Bingöl'ü linç etmek istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Yavuz Bingölü linç etmek istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 12:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” dediği için tepki çeken Yavuz Bingöl ile ilgili ilk kez konuştu: Çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar. Şu anda hala Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye? Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yan yana böyle bir resim verirsin? Aynı fotoğraf karesine nasıl girersin? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Böyle bir baskıcı anlayış olabilir mi? Hani siz sanata değer veriyordunuz? Hani siz sanatçının yanındaydınız.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuyla ilgili sözleri şöyle:
30 Ağustos resepsiyonunda, çok değerli bir sanatçımızla Yavuz Bingöl. Yemen Türküsü'nü birlikte söyledik. Aman Allahım. O sanatçımıza söylemediklerini bırakmadılar. Çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar. Şu anda hala Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye? Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yan yana böyle bir resim verirsin? Aynı fotoğraf karesine nasıl girersin? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Böyle bir baskıcı anlayış olabilir mi? Hani siz sanata değer veriyordunuz? Hani siz sanatçının yanındaydınız

Erdoğan: Yavuz Bingölü linç etmek istiyorlar

Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu?
Değerli yazarımız Alev Alatlı’ya da bunu yaptılar. Akil İnsanlar Heyeti’ndeki bir çok sanatçıya da bunu yaptılar
Ahmet Kaya’nın bu ülkeden mahsun ayrılışıyla yüreğimiz yandı
Çatallarla, porselen tabaklarla neler yaptıklarını, ödül töreninden nasıl kovduklarını hatırlayın.. Ertesi gün her türlü hakaret yazısını yazanlar, şimdi de yazmadım diyenler ruh kök sakat tipler. Hala aynı şeyleri yazıyorlar.

Haberin Devamı

SANATÇILARA SESLENİYORUM: CESUR OLUN
Bütün sanatçılarımıza açık açık sesleniyorum: Cesur olun. Mahalle baskısına, dayatmalara, tekellerin tuzaklarına karşı cesur olun. Hiçbir sanatçımızın tahkir edilmesine, linç edilmesine, dışlanmasına asla izin vermeyecek, hakkın, hakikatin ve onların yanında dimdik durmayı sürdüreceğiz.

Erdoğan: Yavuz Bingölü linç etmek istiyorlar
BABA BİNGÖL TEPKİLİ: KEŞKE BEN DE...

Erdoğan: Yavuz Bingölü linç etmek istiyorlar
İşte olay röportajın ses kaydı

İşte Ahmet Hakan'ın Yavuz Bingöl'le yaptığı röportajın tamamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!