Şemsiyesi açılsa sonu olabilirdi

Güncelleme Tarihi:

Şemsiyesi açılsa sonu olabilirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

Küçük Ada, dün okula gitmek için evden çıktı. Şemsiyesini açmak için durdu. Tam o anda, yürüyeceği giriş yolu, büyük gürültüyle çöktü. Ada birkaç saniyelik farkla kurtuldu.

Haberin Devamı

Şaşkınbakkal, Hamiyet Yüceses Sokak 30 numarada bulunan apartmanın girişinde meydana gelen olayda, Erenköy İlköğretim Okulu 6. Sınıfta okuyan 11 yaşındaki Ada Ersöz, sabah saat 08.00 sıralarında okula gitmek için evden çıktı. Apartmanın giriş kapısına gelen Ada, şemsiyesini evde unuttuğunu fark edince almak için geri döndü. Şemsiyesini alıp kısa süre sonra yeniden apartmanın girişine gelen Ada Ersöz, şemsiyeyi açmak için çabalarken bir kaç saniye zaman kaybetti.

İŞTE OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Tam bu sırada yan tarafta bulunan inşaatın temel çalışmaları nedeniyle, oturdukları binanın girişinde büyük bir gürültüyle çökme meydana geldi. Ada Ersöz panik ve korku yaşarken, dışarıya çıkan babası Cumhur Ersöz kızını sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra kızını okula gönderen Cumhur Ersöz, polisi ve Kadıköy Belediyesi’ne haber verdi.

Haberin Devamı

''BÜYÜK KORKU YAŞADIM''

Sabah okula gitmek için evden çıktığını söyleyen Ada Ersöz, “Apartmanın kapısından çıkınca şemsiyemi evde unuttuğumu fark ettim ve almak için geri döndüm. Şemsiyemi alıp bir dakika sonra yeniden dışarıya çıktım. Ancak bu kez şemsiyem açılmadı. Onu açmaya çalışırken bir anda büyük bir gürültü ile apartmanımızın girişindeki toprak, yan tarafta bulunan inşaatın temeline doğru kaydı. Büyük bir korku ve panik yaşadım. O anda gürültüyü duyan babam evden çıkıp geldi. Çok korktum” dedi.

''BELKİ DE BİR FACİA OLACAKTI''

Kızının birkaç saniye ile olası bir ölümden döndüğünü söyleyen reklamcı Cumhur Ersöz, “Bir anda ses duyduk ve binamız sarsıldı. Ne oldu derken o sırada kapıya çıkmak isteyen komşumuz da, ‘koşun yol çöktü’ diye bağırmaya başladı. O an dışarıya fırladık. Ardından hemen polisi ve Kadıköy Belediyesi’ni aradım. Önce, buradaki inşaatın bekçisi geldi ve ‘abi bir şey yok. Çok basit bir şey, ne olacak ki’ dedi. Bizde sinirlendik. Birkaç saat sonra müteahhit geldi ve bize, ‘hiçbir şey yok. Ben halledeceğim. Sorun değil, alt tarafı yağmurdan çökmüş. Sizin toprak yumuşakmış, yağmurdan çökmüş’ dedi. Ama önünde herhangi bir önlem veya duvar yoktu. Yaklaşık 10 metre kadar bir yükseklik var. Kızım çok korktu. Eğer şemsiyesini almak için geri dönmeseydi veya şemsiyeyi açmak için uğraşmasaydı, buradan aşağıya düşecek, belki de bir facia olacaktı. Biz de çok korktuk” dedi.

Haberin Devamı

İnşaatı yapan şirketin yetkilileri ise, “Sabahleyin aşırı yağan yağmur nedeniyle binanın su boruları dolunca binanın girişinde su birikmesi olmuş, Bu birikme nedeniyle de toprakta kayma olmuş. Biz temeli kazdık, bütün önlemleri aldık. Ama suyun toplanması ve altta bulunan toprağında yumuşak olması nedeniyle böyle bir şey yaşandı. Çok şükür hiç kimseye bir zarar gelmedi. Zaten Cuma günü de beton dökülecek ve perdeler yapılıp iş bitecek. Apartmanını çatısından gelen yağmur suyunun binanın girişine verdiği ağırlıkla meydana gelen bir çökme. Zaten apartmanda oturanlarla görüştük ve binanın su gider borularını da değiştirdik. Böyle bir şey olmasını tabi ki istemezdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!