'Kadınlar yaşasın' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar yaşasın kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2014 17:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23-29 Kasım tarihleri arasında 81 ilde "Kadınlar Yaşasın! Yaşasın Kadınlar" kampanyası başlatarak kadın cinayetlerini protesto edecek ve tüm Türkiye'de konuya dikkat çekecek.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ilk toplantıyı CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'la Bilecik 'te yaptı.

Konuşmasında kadına karşı şiddeti eleştiren ve kadın örgütlenmesinin önemini anlatan Hilal Dokuzcan kampanya ile ilgili çalışma hakkında bilgi verdi.

PM üyesi Cankurtaran ise AKP'nin kadına yönelik yaptığı dışlayıcı ve aşağılayıcı algı yönetimi projeksiyonlarının ülkede kadınları eve kapatmaya, iş,kamu ve sosyal alanda dışlamaya yönelik olduğunu ve bu politikaların da kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini körüklediğine vurgu yaptı.

Kadınlar yaşasın kampanyası

Cankurtaran. CHP'li kadınlar olarak bunun karşısında duracaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi. AKP'nin kadın dernek ve vakıflarını devlet bünyesinde kurumsallaştırmaya çalışmasının sebebinin de yine kadının sesini duyurmamak ve kadın hareketlerini kontrol altına almak amaçlı olduğunu öne süren Cankurtaran, CHP olarak hiçbir ayrımcı sese kulak vermeden tek hedefe kilitlendiklerini bu hedefin de 2015 seçimleri olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!