Cumhurbaşkanlığı Sarayı için pul basıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için pul basıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 12:10

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı için PTT tarafından pul basıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle basılan PTT pullarında, Ankara Beştepe'de yaptırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları yer aldı. Pulların üzerinde yazan değeri 1.25, 4 ve 2.5 lira.

Bu anma blokları Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. yılı pul portföyü içerisinde 15 liradan satışa sunuldu. Pullar Türkçe dahil dört farklı dilde basıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için hazırlanan PTT pulunda, "Cumhuriyet, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şeklidir. Devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet rejimi, insan unsuruna verdiği değer, insan hak ve hürriyetlerine gösterdiği saygı nedeni ile çağdaşlaşmayı, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı en iyi şekilde temsil eder. Şirketimizce 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. Yılı' konulu bir adet anma bloğu, ilk gün zarfı ile içerisinde 00001-10.000'e kadar seri numaralı 3 adet anma bloğu, anma pulu ve ilkgün zarfının yer alacağı pul portföyü 29.10.2014 tarihinde tedavüle sunulmuştur" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için pul basıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!