Ankara'da siyaset ısındı, yeni parti heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada siyaset ısındı, yeni parti heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 13:49

Ankara'da seçimlere yaklaşık 7 ay kala siyaset kulisleri de hareketlendi.

Haberin Devamı

Ankarada siyaset ısındı, yeni parti heyecanı
Kulislerde AK Parti'den istifa eden iki milletvekilinin başlattığı iki ayrı siyasi hareketin neler yapabileceği konuşuluyor.

İdris Bal partisini resmen kurdu. 17/25 Aralık süreci sonrası AK Parti'den istifa eden İdris Naim Şahin'in önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni bir siyasi parti kurmak için İçişleri Bakanlığı'na resmen başvurması bekleniyor.

Ankara kulislerinde bugünlerde en çok merak edilen ise Şahin'in partisinde hangi isimlerin yer alacağı.

MANSUR YAVAŞ: "SEVDAMIZ TÜRKİYE DIŞINDA YOKUM"

Şahin'in kuracağı parti içinde olacağı söylenen isimlerin başında son yerel seçimlerde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimi az farkla kaybeden Mansur Yavaş'ın adı geçiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet'in ulaştığı Yavaş'a yakın isimler ise bu iddiaları doğrulamadı. Nitekim Yavaş da şahsi Twitter hesabı ve resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yeni kurulan siyasi oluşumların hiçbirinin içinde olmadığını açıkladı.

Yavaş, Twitter'da "Kurduğumuz Sevdamız Türkiye Platformu haricinde hiç bir siyasi ile irtibatım ya da çalışmam bulunmamaktadır. Saygı ile duyururum" mesajını paylaştı.

ERTUĞRUL GÜNAY DA "YOKUM" DEDİ

İdris Bal'la aynı dönemde AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın da önce Bal'la birlikte siyaset yapabileceği Ankara siyaset kulislerinde konuşulmuş, ancak Günay bu iddiayı yalanlamıştı.

İdris Naim Şahin'in parti kuracağı ortaya çıkınca bu kez Günay'ın adı bu oluşumla birlikte anılmaya başlandı. Ancak Günay da yeni oluşumlar içinde olmayacağını açıkladı.

İdris Naim Şahin'in kurduğu partiye geçecek isimler arasında sayılan İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, yeni parti arayışlarını anlamlı bulduğunu ancak kendisinin şu anda herhangi bir siyasi parti oluşumu içinde bulunmadığını söyledi.

Günay, "Herhangi bir parti kuruluşu içinde değilim, görüşmelerim ve gayretim yok. 22 Ekim'de yaptığım açıklamamı bugün de tekrarlıyorum" dedi.

NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Günay, 22 Ekim'de yazılı bir açıklama yaparak şöyle demişti:
"Son günlerde, yeni partilerin kurulması çalışmalarıyla ilgili haberler basında yoğunlukla yer alıyor. Bu haberler içinde zaman zaman benim adım da geçiyor. Basında yer almanın ötesinde, kulislerde sıklıkla dillendirilmektedir. 55 milyon seçmenin var olduğu bir ülkede, bir partinin 20 milyon oyla bütün seçimleri kazanması ve kalan 35 milyon içinden muhalefetin tek başına veya birlikte yeni bir iktidar seçeneği oluşturmaması, elbette aşılması gereken bir siyasal tıkanıklığın işaretidir. Bu tıkanıklık, iktidarın gün geçtikçe yıpranmasına ve hırçınlaşmasına, muhalif kitlelerin de karamsarlığına sürüklenmesine yol açmakta ve demokratik gelişmenin geleceği için tehlikeler doğurmaktadır. O nedenle yeni siyasal arayışlar ve parti kurma girişimlerini saygıyla karşılıyorum. Bu çalışmaları iyi niyet ve üstün gayretle sürdüren bütün yurttaşlarıma başarılar diliyorum. Ancak, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye, ekonomik gelişmenin ve toplumsal dayanışmanın vazgeçilmezliğine inanan bir siyaset adamı olarak, şu aşamada bütün bu girişimlerin dışında kalmak ve önümüzdeki süreçte düşünce ve deneyimlerimi demokrasinin gelişmesi için uğraşan her kesimle paylaşmakla yetinmek kararında olduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!