İfade yok

Güncelleme Tarihi:

İfade yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 01:53

Yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Komisyonu eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ile Reza Zarrab’ı ifade için davet etti. Güler tanıklıktan çekilme hakkını kullanıp ifade vermedi. Zarrab da soruları yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

TBMM’de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan Soruşturma Komisyonu, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışmalarına başladı. Komisyon, AK Parti milletvekili Hakkı Köylü, AK Partili Yusuf Başer ve CHP’li Ercan Cengiz’den oluşuyor. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Komisyon, soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner ile de görüştü, savcıdan dosya hakkında bilgi aldı. İstanbul Adliyesi’nde gizlilik içinde yürütülen soruşturmada 17 Aralık dosyasında ismi geçen tüm kişiler ifade vermeleri için Komisyon’a davet edildi. Davet üzerine 23 Ekim’de İstanbul Adliyesi’ne ilk gelen isimlerden biri eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler oldu.

Haberin Devamı

HAKKINI KULLANDI

Komisyon’un ifade davetini kabul eden Barış Güler, tanıklıktan çekilmek istediğini söyleyerek ifade vermedi. Aynı gün, Barış Güler’in akrabası Rüçhan Bayar ile yine soruşturma dosyasında adı geçenlerden Özgür Özdemir de İstanbul Adliyesi’ne gelerek Komisyon karşısında hazır bulundu. Barış Güler’in avukatı Mehmet Fehim Güneş ise yaptığı açıklamada: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun tarafından 22 Ekim 2014 günü yapılan çağrı üzerine, bulunulması istenmiş olan gün ve saatte (23 Ekim 2014 saat 09.30) Çağlayan Adliyesi’ne gelinmiştir. Saat 10.30 sularında Soruşturma Komisyonu’nun huzuruna çıkmış ve Komisyon tarafından kendisine Ceza Muhakemesi Kanunu 45/1 maddesi gereğince tanıklıktan çekilme hakkı bulunduğu bildirilmiş, ifade verip vermek istemediği kendisine sorulmuştur. Müvekkilim kanunda öngörülen hakkı doğrultusunda tanıklıktan çekilmek istediğini belirtmiş ve bu beyanı tutanak tutularak kayda geçirilmiştir” dedi.

ZARRAB VE HABBANİ KOMİSYON KARŞISINDA

Geçen hafta safrakesesi ameliyatı olan işadamı Reza Zarrab ise hastaneden çıktıktan sonra dün öğleden sonra İstanbul Adliyesi’nde Komisyon’un karşısına çıktı. Zarrab, kendisiyle birlikte gözaltına alınan Abdullah Habbani, avukatı Şeyda Yıldırım ve korumalarıyla beraber saat 15.00’te adliyeye geldi. Komisyon’un karşısına ilk olarak Abdullah Habbani çıktı. Odada 7 dakika kalan Habbani, çıktıktan sonra “Hiçbir şey söylemedim” dedi. Zarrab ise Komisyon üyelerinin bulunduğu odaya tek başına girdi. Yüzünün soluk olduğu görünen Zarrab, kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Yaklaşık 5 dakika sonra odadan çıkan Zarrab’ın avukatı Yıldırım “Kendisi hastaneden çıkıp geldi. Ameliyat geçirdi. Komisyon’a ifade vermeyecek” dedi. Zarrab daha sonra adliyeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!