Üçüncü kez seçildi

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü kez seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 01:17

İSTANBUL Barosu Başkanlığı’na, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan aday olan Doç. Dr. Ümit Kocasakal üçüncü kez seçildi. 14 bin 435 oy alan Kocasakal, en yakın rakibi Hukukun Üstünlüğü Platformu Adayı Abdullah Arar’a 11 bin 580 oy fark attı.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu Genel Kurulu, önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İlk gün adayların konuşmalarıyla geçti. Dün, İstanbul Barosu’nun yönetimini belirlemek için baroya kayıtlı 32 bin 064 avukattan 21 bin 924’ü 81 sandıkta oy kullandı. Sayım sonucunda Kocasakal üçüncü kez Baro Başkanı oldu.

MÜCADELEYE DEVAM


İstanbul Barosu’nun büyük bir güç olduğunu söyleyen Kocasakal şunları söyledi: “Bu sonuç bizimle ilgili olarak açılmış olan davalarda asıl beraat kararıdır. Ve gene bizimle ilgili olarak yürüyen soruşturmalarla ilgili olarak verilen bir takipsizlik kararıdır. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye, hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi. Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı. Her yerde hak mücadelesi verdi. Mücadeleyi aynen sürdüreceğiz.”

Ankara’da Canduran

ANKARA Barosu’nun 63. Olağan Genel Kurulu’nda baro başkanlığına, “Demokratik Sol Avukatlar” grubunun adayı Hakan Canduran seçildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki Genel Kurul’da 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran başkan oldu. DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu ise 3 bin 178 oy aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!