İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2014 18:31

İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden Ümit Kocasakal seçildi. Üçüncü kez Baro Başkanı olan Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark attı.

Haberin Devamı

İstanbul Barosu Genel Kurulu önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde başlamıştı. İlk gün adayların konuşmalarıyla geçti. Dün saat 09.00’da İstanbul Barosu’nun yönetimini belirlemek için avukatlar 81 sandıkta oy kullandı. Seçime İstanbul Barosu’na kayıtlı 32 bin 191 avukat oy verdi. Saat 17.00’de sandıklar kapandı ve sayıma geçildi. Sayım sonucunda Ümit Kocasakal üçüncü kez Baro Başkanı oldu.

MÜCADELEYE DEVAM

Ümit Kocasakal şunları söyledi:

“Bu bir demokrasi şöleni. İstanbul Barosu çok büyük bir güç. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye, hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi. Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı. Her yerde hak mücadelesi verdi. Herkesin hakkının koruyucusu oldu. Meslektaşlarımız bugün kararını verdi. Mücadeleyi aynen sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Seçim sonuçları şöyle:
- Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Ümit Kocasakal: 14435 oy. Yüzde 65.84
- Hukukun Üstünlüğü Platformu Abdullah Arar: 2855 oy Yüzde 13.02
- Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Yıldız İmrek ve Ercan Kanar: 1763 oy. Yüzde 8.04
- Milliyetçi Avukatlar Grubu Ali Rıza Kaplan: 1502 oy. Yüzde 6.85
- Çağdaş Avukatlar Grubu Ayhan Erdoğan: 1369 oy. Yüzde 6.24

İstanbul Barosu Başkanı yine Kocasakal oldu

Haberin Devamı


ANKARA'DA KAZANAN 'DEMOKRAT SOL AVUKATLAR GRUBU' OLDU

Ankara Barosu'nun 63. Olağan Genel Kurulundaki seçimlerde Baro Başkanlığı'na, "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı Hakan Canduran seçildi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Genel Kurul, bugün yapılan seçimlerle sona erdi. Seçimler sonucunda 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran, Ankara Barosunun yeni başkanı oldu. Seçimlerde, diğer başkan adayları ve aldıkları oylar şöyle:

Baroda Birlik Grubu adayı Bülent Yağmur 796, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Murat Yılmaz 630, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Medeni Ayhan 120, DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3 bin 178, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Seyit Kıvanç Koç bin 72, Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz 167.

Canduran, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Ankara Barosu, Cumhuriyetin değerlerine, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırı davrananlara karşı gene dimdik duracak, gerekirse sokaklara inecektir" diye konuştu.

SANDIKTAN 'ŞEYTANIN AVUKATI' DA ÇIKTI

Öte yandan, bir avukat seçimde "başkan adayı" olarak, Çakal Carlos'tan Filistinli militanlara, Baader-Meinhof üyelerinden Cezayirli direnişçilere kadar birçok sanığın avukatlığını yapan ve "Şeytanın Avukatı" olarak anılan Jacques Verges'in ismini yazdı. Verges'in ismi, birleştirme tutanağında da yer aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!