Türk savaş uçakları bombaladı

Güncelleme Tarihi:

Türk savaş uçakları bombaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 02:02

Malatya ve Diyarbakır’dan kalkan F-16 ve F-4'ler Dağlıca’da PKK noktalarını bombaladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada hava operasyonunda PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

KOBANİ eylemlerinin ardından suikast, silahlı eylem ve ve güvenlik noktalarına saldırıda bulunan PKK’ya ait grupların bulunduğu hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından vuruldu. Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları Dağlıca bölgesinde karakola saldıran PKK noktalarına bomba yağdırdı.

Dağlıca Karakolu, 3 gündür PKK’lı teröristlerin doçka ve roketatarlarla saldırısına maruz kaldı. Askerin karşılık vermesine rağmen PKK önceki gün saat 14.00 ile 15.00 arasında yeniden saldırıya geçti. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı harekete geçerek Hava Kuvvetlerine ait jetlere bombalama talimatı verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde Diyarbakır ve Malatya’dan Kalkan F-16 ve F-4 savaş uçakları tarafından hava operasyonu düzenlendi. Türk savaş uçakları PKK’ya ait Dağlıca’daki birçok hedefi vurdu. Hava operasyonunda PKK’nın ağır zayiatlar verdiği kaydedildi.

Çözüm süreci başlamasından sonra PKK’ya karşı ilk kapsamlı hava operasyonunun yapılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: HAVA OPERASYONUNDA PKK CİDDİ ZAYİAT VERDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lıların askeri üs bölgelerine yaptığı taciz ateşine, en ağır şekilde karşılık verildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde, geçen Cumartesi günü saat 10.10'da yaşanan taciz ateşi ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yurt içinden Dağlıca'daki üs bölgelerine taciz ateşi açılmış, anında en ağır şekilde ateşle karşılık verilmiştir. Olayla ilgili adli işlem başlatılmıştır" denildi

Dün saat 14:00 sıralarında PKK tarafından Dağlıca bölgesindeki askeri üs bölgelerine tekrar taciz ateşi yapıldı. Bunun üzerine Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan F-16 ve F-4 uçaklarla yapılan hava operasyonunda PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi. Hava operasyonu sonrası bölgede PKK'nın ciddi zayiat verdiği ve bunun neticesinde kalan teröristlerin bölgeden kaçtığı belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!