Tornavida canavarı serbest mi kalacak

Güncelleme Tarihi:

Tornavida canavarı serbest mi kalacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:00

Karısını bir tornavidayla, çoğu öldürücü 43 noktadan yaralayan koca, bugün ‘basit yaralama’dan hakim önüne çıkıyor.

Haberin Devamı

Karısını tehdit etmeye devam eden ve kadın örgütlerinin itirazı sonucu tutuklanan Yakup K., suçsuz bulunursa serbest kalacak.

Eşİ Hasret K.’yı tornavidayla, çoğu ölümcül 43 yerinden yaralayan Yakup K., bugün ‘basit yaralama’dan mahkeme karşısına çıkıyor. Kadın örgütlerinin “öldürmeye teşebbüsten ağır cezada yargılanmalı” itirazı sonucu tutuklanan şüpheli, iddianame değişmezse bugün serbest kalabilir.

ÖLÜMCÜL DARBELER

Tornavidayla, üç, beş değil, tam 43 darbe. Yaraların, çoğu bedenin üst bölgesinde; kafa, yüz, boyun, kalbin yakını... Yani ölümcül. Nitekim, Hasret K., kaldırıldığı hastanede acil ameliyatla kurtuldu. Kocası Yakup K., tornavida darbelerine, ancak büyük oğlu bıçağı kaparak araya girdiği, komşuları kapıyı yumrukladığı için ara verdi. Eylemini tamamlayamadan kaçtı. Aşağıda, belli bir noktada kendisini bir araba beklemekteydi. Günlerce serbest dolaştı, hatta eşi ve çocuklarının oturduğu evin karşısındaki iş yerinde çalıştı, uzaklaştırma kararlarına uymadı, tehditlerine devam etti.

RAPORU AÇIK AMA...

Savcının önüne gelen dosyada, Kartal Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün raporu vardı. Yaraların çoğunun hayati tehlikeye yol açtığını belirtiyordu açık açık. Olayın tanığı 4 çocuğun, sonraki günlerde tedbir kararına rağmen evinin karşısında çalışıp her gün tehdit eden kocaya karşı köpeklerle nöbet tutan komşuların ifadeleri de, en az rapor kadar netti. Hepsi, “Bu adam bu kadını öldürecek” diyordu. Savcı, ancak dışarıdan müdahaleyle yarım kalabilen ölümcül tornavida darbelerini, ‘basit yaralama’ olarak nitelendirmeyi seçti. Sonuç: Kocası Yakup K. serbest bırakıldı, Hasret K. ise her gün öldürülme tehdidiyle başbaşa kaldı. Daha önce, şikayetlerine, koruma tedbirlerine rağmen “işini yarım bırakmamış” kocalarının kurbanı olan yüzlerce kadın gibi, korkuyla bekledi.

BUGÜN NE OLACAK

Araya giren kadın örgütleri ve avukatların hukuki desteği ve itirazları sonucu tutuklanan Yakup K., bugün Kartal 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıkıyor. Serbest bırakılırsa Hasret K.’nın ölüm döngüsü yeniden başlayacak. Belki de kısa bir süre sonra unutulmak üzere, kadın cinayetleri istatistiklerinde bir rakam haline gelecek.

Haberin Devamı


‘Kocamdan beni kim koruyacak’

Haberin Devamı

İtİraz sürecinde Hasret K.’nın avukatı Meriç Eyüboğlu, olayın, “Tutuklanması için illa öldürmesi mi gerek?” sorusunun ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini belirtti. Eyüboğlu, “Delil toplanmadan, tanık dinlenmeden iddianame yazılmış” derken, Hasret K., “Bundan sonra neyin mücadelesini vereceğim bilmem ama, üç beş ay yaşamanın mücadelesini vermeyeceğim” diye isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!