Yeni yasama yılı başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni yasama yılı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 14:59

24. Dönem 5. Yasama Yılı açılıyor. Meclis'teki törende bir ilk yaşanacak. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez konuşacak. Ancak Erdoğan konuşması sırasında prompter kullanacak. Meclis'te prompter daha önce sadece ABD Başkanı Obama'nın konuşması sırasında kullanılmıştı.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılı açılışı için Meclis'teki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk koydu.

Törene, TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut, Ayşe Nur Bahçekapılı ile Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Mihrimah Belma Satır, Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak ile milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.

MECLİS'TE BİR İLK YAŞANACAK

TBMM'deki törende Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez konuşacak. Erdoğan konuşması sırasında prompter kullanacak. Prompter daha önce sadece ABD Başkanı Obama 2009'da Meclis'te vekillere hitap ederken kullanılmıştı.

Haberin Devamı

Yeni yasama yılı başladı

ABD Başkanı Barack Obama, 2009 yılında geldiği Türkiye’de TBMM kürsüsüne çıkarak konuşma yapmıştı. Obama konuşmasından prompter kullanmıştı. Fotoğraf: Rıza ÖZEL

EMİNE ERDOĞAN GELMEDİ

Yeni yasama yılının açılış törenine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı temsilcileri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ve ABD Büyükelçiliği adına Ross Wilson da katılıyor.

Törene Emine Erdoğan ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı.

KILIÇDAROĞLU AYAĞA KALKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağa kalktı ama az sayıda CHP'li vekil kalkmadı.

ÇİÇEK OTURUMU AÇTI

Yasama yılının açılışı nedeniyle vekil sıralarına çiçek konulurken ilk konuşmayı TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı.

Çiçek, konuşmasında şunları söyledi:
''Meclis'in itibarını korumak bizim görevimiz. Yanı başımızda insanlığa karşı suç işleniyor. Uluslararası kuruluşların başta BM'nin hemen karar vermesi yazım. Yeni yüzbinler hayatını kaybetmeden yapılması gereken yapılmalıdır. Zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Çok şükür ülkemiz huzurlu bir sığınaktır. Bu huzuru devam ettirmek bizim elimizdedir. Bireyler birbirimizin değerini bilelim. Fikri farklılıklarımız vardı ancak bu farklılıklar barışa ve kardeşliğe engel değildir.Yeni yasama yılının huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapmak üzere Meclisimizdedir. ''





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!