Gezi hekimleri hâkim önünde

Güncelleme Tarihi:

Gezi hekimleri hâkim önünde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 00:20

Gezi eylemleri sırasında yaralılara müdahale ettikleri için Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu’nun görevine son verilmesi talebiyle Sağlık Bakanlığı’nın açtığı davanın ön duruşması dün görüldü.

Haberin Devamı

Ankara 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki ön duruşmaya Sağlık Bakanlığı avukatları, Ankara Tabip Odası avukatları ve çok sayıda hekim izleyici olarak katıldı. Bakanlık avukatları, ATO’nun Gezi Parkı eylemleri sırasında revir adı altında sağlık kuruluşları açarak işlettiğini iddia etti. Avukatlar, “Bu şekilde yetkilerinin ve görevlerinin dışına çıkmışlardır” dedi.
ATO’nun avukatları ise açılan davanın reddedilmesini talep ederek “Müvekkil oda, revir kurmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın sahada acil bakım vermediği alanlarda yaralılara ilk yardım veren hekimleri gönüllülerle bu işlemleri koordine etmeye çalışmıştır. Müvekkilimiz (ATO) davacının vermediği hizmeti vermeye çalışmıştır” dedi. Savunmaların ardından Hâkim Zerrin Berke, bir sonraki duruşmada ATO’nun bildireceği 4 tanığın dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

YANINIZDAYIZ

Haberin Devamı

Duruşma öncesinde adliye önünde bir araya gelen doktorlar da ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına çok sayıda CHP milletvekilinin yanı sıra Dünya Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Otmar Kleiber, İnsan Hakları İçin Hekimler Örgütü eski Başkanı Dr. Holly Atkinson ve Avrupa Birliği Avrupa Hekimler Daimi Komitesi Genel Sekreteri Dr. Birgitte Beger de katılarak destek verdi. Kleiber, “Hekimler istediği yerde hastalara müdahale edebilirler ve hükümetler buna engel olamaz. Sonuna kadar yanınızda olacağız” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) adına konuşan Beyazıt İlhan ise şunları söyledi: “Hiçbir doktor kimin kim, ne, neci olduğuna bakmadan hasta ve yaralılara en hızlı ve etkili müdahalenin yapılmasına gayret etti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!