Rüyamda Gazali ve Hegel ile tartışırdım

Güncelleme Tarihi:

Rüyamda Gazali ve Hegel ile tartışırdım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 01:47

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD ile İslam dünyası arasında bağ kuranlara tepki göstererek “İslam dünyasına bakınca sadece IŞİD’i görenler 9’uncu, 10’uncu yüzyıl Bağdat tarihini bir okusunlar. İslam dendiğinde IŞİD’i görenlerin bence ortak özelliği cehaletleridir. IŞİD ve IŞİD’in bugün geldiği barbarlık da kendi cehaletinin ürünüdür. İslam IŞİD’le anılamaz, IŞİD de İslam’la anılamaz” dedi.

Haberin Devamı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nin akademik yıl açılış töreninde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

3 VAROLUŞSAL İLİŞKİ

“Burada bir hoca, bir öğretim üyesi kimliğimle konuşuyorum. 3 varoluşsal ilişki vardır. Ebeveynle çocuk, hocasıyla öğrenci, hastayla doktor ilişkileri asla ikame edilemez. Niteliksel sıçrama için her hocamızın öğrencisiyle bu varoluşsal ilişkiyi kurmasında zaruret vardır. Özgeçmişlerde günümüzde üniversiteler yazılıyor. Oysa doğru olan eskiden olduğu gibi hocanın isminin olmasıdır. Çünkü öğretim yüz yüze kurulan bir bağdır. Benim danışmanlarım arasında da öğrencilerim var ve ‘hocam’ diye hitap ediyorlar. Bakanlık geçicidir, hocalık bakidir. Rüyalarımda Gazali ve Hegel ile tartıştığımı hatırlarım. Görmediğim halde, ben onlara değer veriyorsam, hangi medeniyetten olursa olsun onlar benim hocamdır.

Haberin Devamı

ESAD’A 7 SAAT ANLATTIM

Geçmişte Irak ve Suriye’de neredeyse yalvarırcasına yaptığımız uyarılar karşılık bulmadı. 10 Ağustos 2011’de Beşar Esad’a tam 7 saat bunu anlattım. ‘Ne olur size destek verelim, ordunuzla halkınızı karşı karşıya getirmeyin. Ulusal ordu bir kez yıkılırsa etnik ve mezhep kaynaklı çatışmalar başlar’ diye. Keşke o konuşma kayda alınsaydı. Yeni Türkiye, küresel anlamda özne olmaya doğru giderken etrafındaki komşuları bölünüyor, parçalanıyor. Suriye, Irak ve Ukrayna’ya... Üçüne de komşu tek ülke biziz. Mesele etnik mesele; Müslüman, Hıristiyan meselesi değil. Vizyonu olup da yönetme kabiliyeti olan ülkeler büyüyor. Vizyonu olup da yönetme kabiliyeti olmayan ülkeler yerinde sayıyor.

KILIÇDAROĞLU GERİ KAFALI

(Toplu açılış ve temel atma töreninde başörtüsü için CHP lideri Kılıçdaroğlu’na) ‘Bunlar IŞİD’ciler gibi davranıyor’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Eğer IŞİD’ci arıyorsa, 28 Şubat’ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarını süründüren bir hanım görecek. Milletimizin başörtüsüyle kimseyi oynatmayız. Başı açık kardeşlerimizin hukukunu da kimseye çiğnetmeyiz. Başörtüsünü isteyen takacak, istemeyen takmayacak ama biz Kılıçdaroğlu’nun geri kafalı zihniyetini hiç takmayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!