3 No’lu DVD ile 1 No’lu CD’ye inceleme

Güncelleme Tarihi:

3 No’lu DVD ile 1 No’lu CD’ye inceleme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 00:36

‘Kafes eylem planı’, ‘Amirallere suikast’, ‘Gölcük’te ele geçirilen belgeler’ ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştirildiği ve 86 sanığın tutuksuz yargılandığı Poyrazköy davası, dosyanın gönderildiği yeni mahkemede başladı.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda sesli ve görüntülü kayıt alınarak yapılan duruşmada, sanıklara ve avukatlara söz verildi. Söz alan tutuksuz sanıklardan Kadir Sağdıç, “Bilişimci olmamalarına rağmen soruşturma aşamasında dijital kayıtlarıyla ilgili rapor hazırlayan ve Emniyet mensubu olan İsa Akyüz ile Bekir Peker’in tanık olarak dinlenmelerini talep ediyoruz. Bu raporları tanzim edenler, tutanakları ve tensip zabıtlarını hazırlayanların da tanık olarak dinlenmelerini istiyoruz” diye konuştu.

POLİSLER DİNLENECEK

Mahkeme heyeti, dosyadaki 3 No’lu DVD ve 1 No’lu CD üzerinde 3 kişilik bilirkişi heyetine inceleme yaptırılmasına, ayrıca 3 numaralı DVD’ye ilişkin, dijital kanıt üzerinde ilk incelemeyi yapan polisler, İsa Akyüz, Bekir Peker, Zafer Ketenci ve Ahmet Uğurlu’nun gelecek celse tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Mahkeme, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen Ergenekon davası gerekçeli kararının istenmesini de karara bağladı. Duruşma, 21 Ocak 2015’e ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!