4 koltuk boş

Güncelleme Tarihi:

4 koltuk boş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 01:48

CHP’nin 18’inci Olağanüstü Kongresi’nde yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni PM, partinin 91’inci kuruluş yıldönümü için bugün Anıtkabir’de buluşacak.

Haberin Devamı

PM’nin ilk resmi toplantısı ise cumartesi günü yapılacak. Kılıçdaroğlu yeni MYK’sını açıklayacak. Faruk Loğoğlu ve Emrehan Halıcı’nın Kılıçdaroğlu’nun listesine girememesi, Emel Yıldırım ve Erdoğan Toprak’ın da Kılıçdaroğlu’nun listesinde olmalarına karşın seçilememesi nedeniyle MYK’da 4 genel başkan yardımcılığı koltuğu boş bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun, PM’ye giren mevcut genel başkan yardımcılarının bazılarını da MYK’ya almayacağı, bazı isimlerde de kaydırma yapabileceği belirtiliyor. Bu olasılıklar kapsamında Kılıçdaroğlu en önemli kararını ‘Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ için verecek. Loğoğlu’nun yerine düşünülen emekli Büyükelçi Murat Özçelik’in de PM’ye girememesi ve PM’de de ‘diplomasi’ kökenli bir başka ismin bulunmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun önünde 2 seçenek bulunuyor. İlk seçenek, dış politika alanındaki çalışmaları nedeniyle, Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’i ya da Avrupa Konseyi üyesi de olan partinin ‘kasası’ Haluk Koç’u bu koltuğa kaydırmak.

Haberin Devamı

TEKİN, TANRIKULU ve BİNGÖL İLE DEVAM

Kılıçdaroğlu’nun bir diğer seçeneği diplomasi dışından bir isme dış politika sorumluluğunu vermek ve ‘danışmanlar’ aracılığıyla desteklemek olacak. Kulislerde bu alternatif için de Enis Berberoğlu ve Ercan Karakaş’ın ismi geçiyor. Berberoğlu’nun ismi ayrıca ‘Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ için de anılıyor.
İş Dünyası ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, Erdoğan Toprak’a çalışmalarında destek olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; Halıcı’nın yerine de genç bir ismin tercih edilebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel’e de yeni MYK’da görev vereceği savunuluyor. Koç’un dış politikaya kaydırılması halinde Temizel’e, partinin kasası emanet edilecek. Kılıçdaroğlu, “Düşük oy aldılar” değerlendirmelerine muhatap olan Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Sezgin Tanrıkulu ile çalışmaya devam edecek.

YDK’YA KADIN BAŞKAN MI

Sıklıkla ‘kadın ve genç’ vurgusu yapan Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemin önemli parti organlarından biri olması beklenen Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için ise tercihini bir kadından yana yapabileceği vurgulanıyor. CHP’nin ‘eşbaşkanlık’ provası olarak nitelendirilen tercihte öne çıkan isim ise eski YDK’da Başkan Yardımcılığı yapan Saniye Barut.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!