CHP kurultayından notlar

Güncelleme Tarihi:

CHP kurultayından notlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 15:37

CHP'de Parti Meclis'i seçimleri için nefesler tutuldu. 20 yaşındaki üniversite öğrencisinden, tek tek üyeleri arayan milletvekiline kadar 610 kişi PM için yarışıyor.

Haberin Devamı

CHP'NİN EN GENÇ PARTİ MECLİSİ ADAYI

CHP kurultayından notlar

CHP'nin 60 kişilik Parti Meclisi seçimlerinde toplam 610 kişi aday oldu.
En genç aday, henüz üniversite öğrencisi.
Ayşe Ecem Çelik, Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nde öğrenci.
CHP tüzüğünde Parti Meclisi üyeliği için yüzde 10'luk bir "gençlik kontenjanı" bulunuyor. Çelik de yönetime bu kontenjandan girmeye aday.
18 yaşından beri CHP üyesi olan Çelik'e, neden Parti Meclisi'ne aday olduğunu sorduk.
Türkiye'nin nüfusunun büyük bölümünün gençler tarafından oluşturulmasına karşın, siyasette gençlerin sesinin fazla duyulmadığını anlatan Ayşe Ecem Çelik, "Ben burada Çelik olarak değil, gençlerin temsilcisi olarak adayım. Onların sorunlarını, taleplerini partiye taşımak için buradayım" dedi.
Siyasetçi bir aileden gelen Çelik'in babası 1976'dan beri gönüllü olarak CHP'de görev yapıyor. Resmi görev yapmak için ise, kızı aday olmuş durumda.

Haberin Devamı

SINIF ARKADAŞLARI GÖNÜLLÜSÜ OLDU

Çelik, PM'ye girebilmek için CHP delegelerine arkadaşları aracılığıyla ulaşıyor. Sadece bir pankartı var. Afiş, broşür bastırmamış. Ancak kendisi gibi genç arkadaşları, delegeleri teker teker bularak, Çelik'in tanıtımını yapıyorlar.

CHP kurultayından notlar
CHP KURULTAYI'NDA EN ÇOK SARFEDİLEN İKİ KELİME...

VEKİL, ÖNÜNE DELEGE LİSTESİNİ ALDI VE...

CHP'de Parti Meclisi seçimi için kulisler son derece hareketli.
Ancak afiş, broşürden ziyade, telefondan medet umanlar da var.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam bunlardan biri.
Ne stand açan, ne broşür bastıran, ne de gönüllüsü olan Çam, tek başına, telefon başında PM adaylığı için kulis yapıyor.
Kurultay'ın yapıldığı ATO Kongre merkezindeki en sakin yerlerden biri olan basın merkezine yerleşen Çam, önüne 1200 kişilik delege listesini koydu ve tek tek delegeleri aramaya başladı.
Neden hiç broşür bastırmadığı sorusuna ise Çam, "Ben çevreyi kirletmemek için böyle yapıyorum. Tek tek delegeleri arıyorum. Ulaştığımı işaretliyor, meşgul olanlara da işaret koyup, sonra tekrar arıyorum" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!