Ezidiler’e yardım eziyeti

Güncelleme Tarihi:

Ezidiler’e yardım eziyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 02:14

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları nedeniyle topraklarını terk eden ve Silopi’ye sığınan Ezidiler için KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) yardım kararı aldı. KESK, üyelerine yardım çağrısı amacıyla kendilerine izin verilmesi için Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvurdu.

Haberin Devamı

SENDİKA YAPAMAZ

Başvuruda şöyle denildi: “Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesinde yaşayan ve yerini yurdunu terk etmek zorunda kalan Ezidi halkının başta sağlık ve eğitim sorunların çözülmesi için yardım kararı alınmıştır. Yardım kampanyası 3 Ekim Cuma gününe kadar devam edecektir.” Ankara Valiliği ise izin talebine olumsuz yanıt verdi. Yanıtta, kanunda, yangın, su baskını, deprem gibi afetlerin gerçekleşmesi halinde sendikaların yardım yapmasına izin verildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: “Yardım Toplama Kanunu’nun 3’üncü maddesine göre, sendikalara yardım toplama izni verilmeyeceği gerektiği yönünde görüş bildirilmiştir.” KESK’in avukatlarından Engin Gökoğlu, kararın iptali için dava açacaklarını söyledi.

ULUDERE’YE HAYAT YOLU

IRAK, Şengal’de yaşayan Ezidilerin IŞİD’in zulmünden kaçışı devam ediyor. Binlerce Ezidi, Irak Kürt Bölgesi’nin Metina ve Sinaht bölgelerindeki dağlık alandan yürüyerek, kaçakçıların kullandığı yol üzerinden, Şırnak’ın Uludere (Roboski), Beytüşşebap ilçelerine bağlı köylere ulaşmaya çalışıyor. Özellikle yaşlı, çocuk ve zayıf olanlar yollarda bayılıyor. Sınırı geçebilenlere ise ilk yardımı köylüler yaparken durumu ağır olanlar hastanelere gönderiliyor. Türkiye’deki Ezidilerin sayısı 14 bini geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!