Köşk'te ilk akşam yemeği

Güncelleme Tarihi:

Köşkte ilk akşam yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 06:56

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü'nde yabancı ülke başkanları onuruna bir akşam yemeği verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı görevine yemin ederek başlayan Erdoğan'ın bu yemek Köşk'te verdiği ilk yemek olarak tarihe geçti. Erdoğan törenlere katılan devlet başkanları ve davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resepsiyonda güldüren “tesbih” muhabbeti

ÇANKAYA Köşkü’nde devir teslim sonrası verilen resepsiyonun renkli görüntülerinden biri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ve eski milletvekili Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık arasındaki diyalog oldu.

Önder ve Sakık ilk olarak Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı görevine başlaması nedeniyle tebrik etti ve başarılar diledi. Erdoğan da Sakık’ı Ağrı Belediye Başkanlığına seçilmesinden dolayı bir kez daha kutladı. Erdoğan, önder’in de hatrını sordu. Bu diyalog sırasında üçlünün sohbetinden resepsiyona katılanların dikkatini çeken kahkahalar yükseldi. Yükselen kahkahaların nedenini Sakık Hürriyet’e şu sözlerle açıkladı:
“Sırrı, Tarım Bakanı Mehdi Eker’den elindeki tesbihi istemiş. Sayın bakan vermemiş. Bunu anlattı Sayın Cumhurbaşkanına. ‘Tesbihi vermezsen sana öyle bir beddua ederim ki bir daha bakan olamazsın’ demiş. Bunu söyleyince Sayın Cumhurbaşkanı ile kahkaha attık. O sırada ben de kendisini Ağrı’ya davet ettim. İlk geleceği kentlerden birinin Ağrı olacağını söyledi. Ağrı’nın kötü kaderini beraber ayağa kaldırabileceğimizi belirttim, desteklerini istedim. Kendisi her türlü desteği vereceğini söyledi.”

Haberin Devamı

Sakık, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile resepsiyondaki sohbetine ilişkin ise “Çözüm sürecinin öneminden ve tarafların kararlılıkla atması gereken adımlardan bahsettik zaten Sırrı (Süreyya Önder ve HDP’li İmralı heyeti) kendileri ile zaman zaman görüşüyor. Bu çerçevede bir görüşme oldu” dedi.

İKİ KONU SORULDU
Erdoğan resepsiyonda konuklarıyla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Erdoğan resepsiyonda salonun bir ucunda toplanan kuvvet komutanlarının yanına gitti. Erdoğan ve komutanların bir süre samimi bir havada sohbet ettikleri görüldü. Yabancı konukların ve büyükelçilerin resepsiyonda en çok merak ettiği konu “Dışişleri Bakanlığı’na kimin geleceği ve ekonominin yönetiminde Ali Babacan’ın kalıp kalmayacağı” oldu.

Köşkte ilk akşam yemeği
Ve Davutoğlu başbakanlık yetkisini aldı

Köşk'te ilk akşam yemeği

Köşkte ilk akşam yemeği
Abdullah Gül görevini Çankaya Köşkü'ndeki töreni ile Recep Tayyip Erdoğan'a devretti

Köşkte ilk akşam yemeği
"Aziz Atatürk" dedi ve diğerlerini eleştirdi

Fotoğraflarla devir teslim töreni

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!