27 yaşında kemanın 'diva'sı oldu

Güncelleme Tarihi:

27 yaşında kemanın divası oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2009 00:00

BURCU Göker, keman eğitimine 8 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda özel yetenekli öğrenci olarak başladı.

Haberin Devamı

BURCU GÖKER FOTOĞRAFLARI

Fransa'daki Barbara Krakuer Festivali'nde kendisine tahsis edilen 1 milyon dolarlık kemanla konser verdi. 100'ü aşkın bestesi var. Calgary Üniversitesi'ndeki master eğitimini okul tarihinde bir ilke imza atarak 4 tam puanla tamamladı. Kanada'da Calgary Senfoni Orkestrasi'nin önünde solist olarak Tchaikovsky Keman Koncertosu'nu yorumladı. Üniversite rektörü, dekanı ve profesorleri, ona, son konserinden sonra "kemanın yeni divası" dediler. Doktora bursu vermek için dünyanın en popüler üniversitelerinden çağrı aldı. Burcu Göker, Florida State Üniversitesi'ni tercih etti. Tam burslu olarak doktora eğitimini yaparken asistan olarak da araştırmalarını yürütecek. Göker, "Müzik bölümünde 1000 öğrenci eğitim alıyor. Dünyaca ünlü müzik hocaları da eğitim veriyor. Ağustos 2009'dan itibaren, Florida State Üniversitesi'nde doktora çalışmalarıma başlayacağım. Ayrıca Florida State Üniversitesi'nin yaylı çalgılar dörtlüsü olan Eppes Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nde yeni görevime başlayıp, konserlerime devam edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Burcu Göker, ABD'li piyanist Eric Jenkins'le, 14 Mayıs'ta Kadir Has Üniversitesi, 21 Mayıs'ta Düzce Üniversitesi, 23 Mayıs'ta Kadıköy Halis Kurtca Kültür Merkezi, 26 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi ve 2 Haziran'da Pamukkale Üniversitesi'nde konser verecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!