27. Dönem POMEM sınavları ne zaman? 8 bin polis alımı POMEM sınav tarihleri için gözler resmi açıklamada

Güncelleme Tarihi:

27. Dönem POMEM sınavları ne zaman 8 bin polis alımı POMEM sınav tarihleri için gözler resmi açıklamada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 03:41

27. Dönem POMEM giriş sınavı için gözler Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçen ve başvuru işlemlerini 21 Aralık tarihine kadar tamamlayan adaylar, yazılı sınava tabi olacak. 8 bin polis alımı için ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri www.pa.edu.tr internet sitesi üzerinden duyurulacak. İşte, 8 bin polis alımı 27. Dönem sınavlarıyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

8 bin polis alımı 27. Dönem POMEM sınav tarihleri başvuruların ardından gündeme geldi. Lisans mezunu (5.440) erkek, (960) kadın, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın aday olmak üzere toplam (8.000) adayın istihdam edileceği POMEM 8 bin polis alımı sınavlarının tarihi henüz açıklanmadı. Sınav tarihleri ve sınav giriş yerlerinin ilerleyen günlerde ilan edilmesi bekleniyor.

POMEM SINAVLARI NE ZAMAN?

27. Dönem POMEM sınav tarihleri henüz açıklanmadı. Ön başvuru sonuçları değerlendirildikten sonra sınav tarihlerinin yayımlanması bekleniyor. Sınav ve 27. Dönem POMEM alımı ile ilgili bilgilere Polis Akademisi Başkanlığı'nın duyurular sayfasından ulaşabilirsiniz.

POMEM DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV ESASLARI

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru yaparak sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara posta yoluyla veya değişik iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet ilanı tebligat niteliğindedir. Adayların sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. İnternet ilanının takip edilmemesi sebebiyle şahsen başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adaylara aittir.

Haberin Devamı

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

 

BAKMADAN GEÇME!