Büyükelçi eşinin köpeği de ziyarete katıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi eşinin köpeği de ziyarete katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 07:55

Emekliye ayrılacak olan İngiltere'nin Antalya Konsolosu Jane Bazz'ın Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'e yaptığı veda ziyaretine İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi Magie ile onun Labrador ve Golden kırması rehber köpeği ’Star’ da katıldı. Büyükelçi ve eşi Vali ile konuşurken 'Star' da valilik makamında yerde yatarak ziyaretin bitmesini bekledi.

Haberin Devamı

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya’ya gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Emekliliğe ayrılacak olan İngiltere’nin Antalya Konsolosu Jane Baz’ın da vedası niteliğindeki ziyarette Büyükelçi Moore’un görme engelli eşi Magie ile onun Labrador ve Golden kırması rehber köpeği ’Star’ da yer aldı.

''HEMŞEHRİLİK HUKUKUMUZ OLUŞTU''

Büyükelçi eşinin köpeği de ziyarete katıldı
İngiltere’nin Antalya için önemli bir turizm pazarı olduğunu söyleyen Vali Öztürk, "Çok ciddi manada İngiliz turist ülkemizi ve ilimizi ziyaret ediyor. Bunun yanı sıra epeyce bir miktar da İngiliz vatandaşı yıl boyunca ilimizde ikamet ediyor. Dolayısıyla hem hemşehrilik hukukumuz oluştu hem de ticari, turizm, kültürel ilişkimiz oluştu'' dedi.

''ANTALYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ''


Bu yılbaşında göreve getirilen ve mart ayında Vali Öztürk’e ilk ziyaretini yapan Büyükelçi Richard Moore, iyi derecede Türkçesi ile ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Antalya’nın İngiltere için çok önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Büyükelçi Moore, "Türkiye’ye gelen 2.5 milyon İngiliz turist var her yıl. Tabi ki onların bir parçası Antalya bölgesine geliyor. Bu turistler genellikle çok iyi tatil geçiriyor. Fakat zaman zaman sıkıntıları var. Bu durumda özellikle Vali bey, belediye başkanı, emniyet müdürü bize çok yardımcı oluyor. Bu sıkıntılar genellikle kısa sürede hallediliyor. Bunun için sayın valiye teşekkür etmek istiyorumö diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalya’nın turizm kenti olmasının yanı sıra sanayi ve ekonomi açısından büyüyen bir kent olduğunu kaydeden Büyükelçi Moore, İngiliz şirketlerin Antalya ile çok ilgilendiğini ve kendisinin de birtakım görüşmeler yapmak için Antalya’da olduğunu aktardı.

''SEÇİMİ ÇOK YAKINDAN İZLİYORUM''


Ziyarette basın mensuplarının 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin düşüncelerini sorduğu Büyükelçi Moore, şu açıklamayı yaptı:
"Cumhurbaşkanlığı seçimi iyi gidiyor. Kimin kazanacağı benim işim değil, Türkiye’nin iç meselesidir. Türkiye için çok önemli bir olaydır. Çünkü ilk defa doğrudan bir cumhurbaşkanı seçimi var. Tabi ki bunu çok iyi bir gözlemci olarak çok yakından izliyorum. Tabi Türkiye halkının kararını pazar günü bekliyoruz.''

Ziyaret anısına Vali Sebahattin Öztürk, Büyükelçi Richard Moore ve Konsolos Jane Baz’a EXPO 2016 Fuarı’nın sembol çiçeği şakayık plaketi hediye etti.

Haberin Devamı

Büyükelçi eşinin köpeği de ziyarete katıldı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!