Polise ikinci operasyon

Güncelleme Tarihi:

Polise ikinci operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 07:28

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 22 Temmuz’da yaptığı ‘yasadışı dinleme’ operasyonunun 2. ayağı bu sabah başladı. İstanbul merkezli 14 ilde operasyon yapılıyor. İkinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

Haberin Devamı

Polise ikinci operasyon
Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin İstanbul merkezli soruşturma kapsamında 33 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy'un talimatıyla gözaltı kararı alındı.

İstanbul’da Seyrantepe’deki Polis Lojmanları’nı basan ekipler burada bulunanları evlerindeki aramalardan sonra gözaltına aldı.

Çevik kuvvet ekipleri de saat 06.30 sıralarında Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelerek önlem aldı.

Polise ikinci operasyon
İKİNCİ DALGA AÇIKLAMASI

Daha sonra gözaltındaki bir kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli hastaneye girişte, "Gecemi gündüzüme kattım, çalıştım sonuç bu" dedi.

Haberin Devamı

BU KEZ DÜŞÜK RÜTBELİ POLİSLER

Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan ikinci dalga operasyonunun ilk dalgadakiden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

Polise ikinci operasyon
Operasyonu dün akşam Twitter'da yazan FuatAvni'nin hesabı kapandı

Haberin Devamı

14 İLDE OPERASYON

Emniyet mensuplarına yönelik yeni operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

28 KİŞİ GÖZALTINDA, 5 KİŞİ ARANIYOR

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 33 kişiden 28'i yakalandı. Diğer 5 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Emniyette "paralel yapı" soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunanların 12'sinin komiser, 12'sinin komiser yardımcısı, 2'sinin başpolis, 6'sının Polis memuru, 1'inin de emekli polis olduğu bildirildi.

Gözaltı kararı bulunan polislerden 7'sinin İstanbul'da, 5'inin Diyarbakır'da, 4'ünün Van'da, 3'ünün Ankara'da, 3'ünün Hakkari'de 2'sinin Şırnak'ta, 2'sinin Batman'da diğerlerinin de Mardin, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunduğu kaydedildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!