Anormallik görmedim

Güncelleme Tarihi:

Anormallik görmedim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 01:51

Tutuklanan İşletme Müdürü Akın Çelik, mahkemede kendisine yöneltilen “Yaşam odası var mıydı?” sorusuna, “S panosunun yukarısında ‘340 doğrusu’ diye tabir ettiğimiz yer üstüne bağlantı ocak içinden hariç ve temiz havanın olduğu yer üstüne 300 metre sonra çıkabilecek bir kaçış yolumuz mevcuttur. Bu yaşam odasından daha öncelikli ve faydalı bir yerdir. A panosunda da yaşam odasının yapılması konusunda çalışmalara başlanmıştı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

“Sensörler uyarı vermesine rağmen niye önlem alınmadı”, “Karbonmonoksit oranı yüzde 50’inin üzerine çıkmış ne önlem aldınız?” soruları üzerine Çelik, “Kömür kızışması doğal bir olaydır, kendiliğinden gerçekleşir. Sebebini ben de bilmiyorum. Bilirkişi raporlarıyla gerçek ortaya çıkacaktır. Çalıştığım süre boyunca söz konusu maden ocağında herhangi bir anormallik görmedim. Görseydim de, özellikle olay günü hiç kimseyi ocağa sokmazdım. Bizzat onları kurtarmak için kendim girdim. Üzerime düşen her türlü tertibatı aldığım gibi birçok insanın da sağ olarak kurtarılmalarına yardımcı oldum” diye kendisini savundu.

KUSURUM YOK

Sensörlerin uyarı vermesiyle ilgili olarak ise Çelik, “Maden içerisindeki gaz değişimine ilişkin ölçümleri yapan sensörler ve bu sensörlerin ölçümlerini takip eden görevliler bulunmaktadır. Herhangi bir gaz değişimi olduğunda bu hususta görevli personele bilgi verilmektedir. Bu durum görevli personelce değerlendirilir ve yapılması gereken işlem yapılır. Kaza sırasında madene girerek işçilerin kurtarılması çalışmasına bizzat katıldım. Bu nedenle ölüm tehlikesi geçirdim. Olayda herhangi bir kusurum olduğunu düşünmüyorum. Müdürü olduğum işletme sürekli olarak hem özel hem de kamu denetçileri tarafından denetlenmektedir. İş sağlığı güvenliği sistemi işletmemizde mevcuttur. Herhangi bir eksiklik bulunmamıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!